Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: О. Яровий, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Олександрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 13 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/09/13/spivpratsja-z-tg-sutteva-dopomoga-u-realijah-sogodennja.htm
суспільство, 13 вересня 2021

Співпраця з ТГ: суттєва допомога у реаліях сьогодення

О. Яровий, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Олександрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Співпраця Олександрівської районної філії Кіровоградського обласного центру  зайнятості з органами місцевого самоврядування в частині організації громадських робіт  завжди була досить ефективною.


Завдяки громадським роботам виконавчому комітету вдається розв’язати низку актуальних для життєдіяльності громади питань, а також надати безробітним шукачам роботи можливість легально працювати на користь громади.


Яскравий приклад цьому – співпраця з Олександрівською селищною радою.   За участі зареєстрованих в районній філії обласного центру зайнятості безробітних на прилеглій громаді території  було  проведено повний цикл  робіт з благоустрою: роботи з благоустрою придорожніх смуг, пам’ятників культури, кладовищ, меморіалів, пам’ятних знаків загиблим захисникам Вітчизни тощо.


Важливо також, що  шукачі роботи, які залучаються до виконання громадських робіт, одержують заробітну плату за фактично виконану роботу і, водночас, отримують допомогу по безробіттю. Період виконання громадських робіт зараховується до страхового стажу, тому це чудова нагода отримати додаткову фінансову підтримку. 


Особи, залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру, мають усі державні соціальні гарантії, що передбачені законодавством про працю, зайнятість населення та загальнообов’язкове державне соціальне страхування.


За словами селищного голови Олександра Безпечного, залучення безробітних до громадських робіт є найбільш доступним шляхом тимчасового вирішення проблеми безробіття та сприяння соціальному розвитку громади. У перспективних планах виконавчого комітету виділення з місцевого бюджету коштів на проведення у поточному році громадських робіт.


1225Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: