Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Ірина Слободянюк, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Голованівської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 4 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/08/04/teneta-torgivli-ljudmi-neobiznanist-znischue.htm
суспільство, 4 серпня 2021

Тенета торгівлі людьми – необізнаність знищує

Ірина Слободянюк, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Голованівської районної філії обласного центру зайнятості


Щороку, наприкінці липня, світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Вісім років тому Організація Об’єднаних Націй з метою нагадування громадськості про актуальність проблеми торгівлі людьми та необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги потерпілим, ведення превентивної роботи оголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми.


Голованівська районна філія обласного центру зайнятості не стоїть осторонь цієї проблеми і проводить з безробітними  інформаційно-роз’яснювальну роботу. Тож, про ризики нелегальної трудової міграції йшлося під час семінару, що пройшов днями у КЗ «Бібліотека для дорослих ім. С. В. Шеврякова».


Надія Коваленко, в.о. директора бібліотеки, розкрила актуальність проблеми торгівлі людьми, звернула увагу на масштабність та глобальність проблеми поширення даного явища та наголосила, що торгівля людьми – проблема, яка існує в усьому світі, турбує багатьох. Жертвами сучасних форм рабства щорічно стають мільйони людей. Окрім економічних причин, які змушують шукати роботу за кордоном, важливими факторами, що сприяють торгівлі людьми, є незнання своїх прав, поширення суспільних стереотипів тощо. 

         

Фахівчиня районної філії обласного центру зайнятості розповіла про ризики незаконного виїзду і працевлаштування за кордоном, кроки безпеки, яких повинні дотримуватися громадяни, шукаючи роботу за кордоном, а також розкрила переваги легального працевлаштування як в Україні, так і за кордоном. Застерегла шукачів роботи бути обачними та обережними й не забувати про загрозу втрати не лише здоров’я, а й життя.


Семінар відбувся у форматі активного діалогу: за допомогою питань-відповідей його учасники мали змогу чітко усвідомити ризики нелегальної трудової міграції та роботи «у тіні» й серйозно замислитися над подальшим трудовим майбутнім.


1148Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: