Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 2 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/08/02/trudova-migratsija-vsi-za-i-proti-.htm
суспільство, 2 серпня 2021

Трудова міграція: всі «за» і «проти»


Днями з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми в Олександрівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості проведено семінар «Ризики  нелегальної трудової міграції». 


Про причини виїзду громадян за межі країни, суть нелегальної міграції, наслідки незаконного перебування особи за кордоном, ризики трудової міграції, шахрайські схеми, які використовують торговці людьми, можливості пошуку роботи в Україні присутнім розповіла  практичний психолог районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Бранець.


«Щороку наші співгромадяни, незадоволені рівнем заробітної плати в Україні або відсутністю роботи, намагаються виїхати до інших країн з метою працевлаштування. Зрозуміло, що за умови успішного працевлаштування це сприяє підвищенню добробуту сімей, є джерелом валютних надходжень в Україну, загалом виглядає більш перспективно, ніж трудова діяльність у власній країні. Проте, перш ніж прийняти таке рішення, варто усвідомлювати ризики, що постають перед людиною, яка планує виїхати на роботу за кордон, а тим більше нелегально. Це і небезпека трудового рабства, і можлива руйнація сімейних взаємин, і ускладнення батьківських відносин, і депресивні настрої», – підкреслила С. Бранець. 


У свою чергу,  фахівці районної філії розкрили переваги легального працевлаштування, поінформували про правові відносини у сфері зайнятості, а саме про порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, контракту, ознайомили з найбільш поширеними можливими різновидами шахрайства з боку працедавця та ін.


Як зазначила Т. Вихрист, фахівець з питань зайнятості І категорії Олександрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, не оминуло уваги учасників заходу і питання можливостей нових освітніх сервісів, мета  яких не тільки підвищити професійні компетенції, але й заохотити безробітних до розвитку власних навичок та здобуття нових знань, що сприятиме прискоренню їхнього працевлаштування. 


Також  присутні ознайомилися з інформацією про стан місцевого ринку праці, вільні робочі місця, прийоми ділового спілкування та опановували методи самопрезентації.



1106Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: