Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 30 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/07/30/ukraina-vidznachatime-den-molodi-razom-iz-evropoju-ta-svitom-nova-data-svjatkuvannja.htm
суспільство, 30 липня 2021

Україна відзначатиме День молоді разом із Європою та світом: нова дата святкування

"Кіровоград24"


З наступного року День молоді в Україні відзначатимуть щороку 12 серпня, в Міжнародний день молоді.


Президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ із метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи.


Керівник молодіжного крила партії «Слуга Народу» «Зе!Молодіжка», народний депутат Олександр Санченко зазначив, що цим указом глава держави врахував ініціативу громадських організацій і молоді про перенесення Дня Молоді. «Зе!Молодіжка» також брала активну участь в адвокації цієї ініціативи.


«Синхронізація з міжнародним Днем молоді - це можливість для української молоді бути в єдиному інформаційному просторі з Європейською спільнотою. Черговий крок нашого суспільства до сенсів цивілізованого світу, цінностей демократії та свободи», - каже Олександр Санченко.


Очільник партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко додав, що відмова від святкування Дня Молоді у кінці червня за радянською традицією — це один із кроків декомунізації, що витісняє пострадянські погляди з інформаційного простору сучасної української молоді.


«Це надважливий сигнал, аби показати: ми – разом із Європою, разом із усім світом. Водночас важливо наголосити: наша команда не згадує про молодь лише на відповідне свято, як це було прийнято у старих політиків. Ми працюємо для неї щодня. Все, що робить «Слуга Народу» - направлене на те, аби українська молодь могла реалізувати свій потенціал, жити в тій країні, про яку вона мріє, розвивати себе та будувати своє життя саме в Україні», - наголосив Олександр Корнієнко.


За словами народного депутата від Кіровоградщини, члена фракції «Слуга Народу» Олександра Дануци: «Кожен подібний крок глави держави є важливим для розвитку нашого суспільства. Перенесення цієї дати ініціювали самі громадські організації і активна молодь, а значить у цьому була потреба, значить є прагнення стати ближчими до європейської спільноти. Їх почули на рівні держави, тож це і є та взаємодія, яка сьогодні потрібна. Якщо ми пропагуємо європейські цінності, значить маємо ставати ближчими до розвинених країн, рівнятися на кращих». 


1553Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: