Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Людмила Міщенко, провідний фахівець відділу взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості
Дата: 25 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/02/25/spivpratsja-z-fop-rozshirennja-mozhlivostei-partnerstva.htm
суспільство, 25 лютого 2021

Співпраця з ФОП: розширення можливостей партнерства

Людмила Міщенко, провідний фахівець відділу взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості


Сьогодні вирішення питання зайнятості населення неможливе без налагодження тісної співпраці служби зайнятості з роботодавцями. 


Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості має чималий позитивний досвід взаємовигідної багаторічної співпраці як з великими, так і з малими підприємствами регіону. Окрема увага приділяється обслуговуванню  новостворених підприємств та фізичних осіб-підприємців, які мають наміри використовувати працю найманих працівників.

 

З метою налагодження плідної взаємодії з представниками малого та середнього бізнесу центром зайнятості проводяться різнопланові  інформаційно-консультаційні заходи.


Зокрема, днями, фахівцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості проведено вебінар з роботодавцями, під час якого обговорювалось питання співпраці щодо своєчасності інформування центру зайнятості про потребу в працівниках, організації професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця, яке організовується у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та безпосередньо на виробництві. Наводилися приклади успішної співпраці центру зайнятості з фізичними особами-підприємцями, які використовують найману працю та скористалися послугами служби зайнятості.


Фахівці служби зайнятості наголосили на неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин та неухильному дотриманні законодавчих вимог щодо обов'язковості укладення трудових договорів з найманими працівниками.


Цікавою для присутніх була й інформація про держані програми, які стимулюють роботодавців до створення нових робочих місць та збереження існуючих, а також про можливості електронних сервісів, які активно впроваджуються у роботу служби зайнятості задля спрощення налагодження комунікацій з клієнтами. 


Заключна частина заходу пройшла у форматі «Запитання-відповіді»:  учасники вебінару активно обговорювали питання щодо трудових відносин.


Підсумовуючи, присутні висловили побажання й надалі тісно співпрацювати із службою зайнятості, у т.ч. щодо створення нових робочих місць для працевлаштування безробітних мешканців регіону.



1135Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: