Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 15 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/12/15/lideri-novatori-profesionali-dekilka-sliv-pro-direktoriv-kirovogradskogo-oblasnogo-tsentru-zainjatosti.htm
суспільство, 15 грудня 2020

Лідери, новатори, професіонали: декілька слів про директорів Кіровоградського обласного центру зайнятості

Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості


Невдовзі, 21 грудня, Державній службі зайнятості виповниться 30 років. Упродовж свого існування служба зайнятості пройшла непростий і насичений різноманітними подіями шлях становлення й розвитку. 


Запорука успіху будь-якого підприємства – кваліфіковані працівники, проте починається все з директора.


Нову справу завжди починати важко. Але, якщо за неї беруться люди небайдужі та наполегливі, успіх, фактично, забезпечений на сто відсотків. Очевидно, Кіровоградській обласній службі зайнятості, свого часу, теж неабияк поталанило, адже її створенням і розбудовою займалися справжні професіонали. Леонід Іванович Фенько – один із них.


Трудову діяльність Леонід Іванович розпочав майстром ливарного цеху на виробництві. Після закінчення інституту працював інженером-конструктором Кіровоградського заводу «Сільгоспдеталь». Далі працював на різних посадах, у т.ч. й керівних. 


У 1991 році Леонід Іванович очолив роботу новоствореної служби зайнятості, що спрямована на вирішення питань зайнятості населення Кіровоградщини. Професіонал з великої літери, оптиміст, енергійний, цілеспрямований керівник та організатор з першого дня функціонування установи та доклав чимало зусиль до справи її становлення і розвитку.


Серед першочергових завдань було налагодження партнерських стосунків не лише з роботодавцями, а й з владою та профспілками для посилення впливу усіх сторін соціального діалогу на вирішення проблем зайнятості в регіоні. Усі ці питання вимагали відповідних негайних і рішучих дій. Та найголовнішим серед них було кадрове. Треба було підібрати сумлінних, порядних і перспективних працівників, які б могли швидко освоїти нову для держави і кожного з нас соціальну систему й компетентно вирішувати поставлені перед ними завдання. 


З часом було створено команду професіоналів-однодумців, до якої увійшли Марина Родіонова, Людмила Рябокучма, Наталія Супрун, Олександр Шевченко, Любов Кухар, Наталія Кожем’якіна, Юрій Орленко, Людмила Матакова, Олександр Подорога, Ілля Домбровський, Людмила Зима, Валентина Якушечкіна, Катерина Баранова, Олексій Демченко, Микола Суворов, Віктор Манжул та багато інших, завдяки чуйності та самовідданій праці яких багато безробітних громадян повернулися до трудової діяльності. У 1996 році Леонід Іванович вийшов на заслужений відпочинок.


З жовтня 1996 по лютий 1999 року Кіровоградський обласний центр зайнятості очолював Андрій Анатолійович Ніцой – керівник нової формації. За цей незначний проміжок часу під його керівництвом зроблено чимало. 


Очоливши службу зайнятості, Андрій Анатолійович робив усе можливе для того, щоб зберегти та примножити її найкращі надбання, здобуті у попередні роки. Період роботи Андрія Анатолійовича на посаді директора був нелегким, адже для державної служби зайнятості це був період, позначений процесом реформування та численними змінами: відбувалася розробка науково обґрунтованої технології обслуговування незайнятого населення, що стала важливим елементом нової, адаптованої до ринкових умов, системи соціального захисту незайнятих громадян України.


Завдяки вмілому керівництву та цілеспрямованості Андрія Анатолійовича, його ентузіазму та новітнім підходам до справи, обласна служба зайнятості розвивалася і з року в рік досягала вагомих результатів в роботі у напрямку обслуговування клієнтів, які зверталися за послугами. 


Нині Андрій Ніцой працює в іншій сфері, але завжди цікавиться діяльністю служби зайнятості, небайдужий до її проблем та пишається досягненнями. 


З лютого 1999 року по 10 квітня 2013 року обласний центр зайнятості очолювала Марина Олексіївна Родіонова.


Марина Олексіївна понад тридцять років працювала у системі Міністерства праці та соціальної політики України, із яких майже двадцять віддано роботі безпосередньо в обласній службі зайнятості. 


Усвідомлюючи вагому роль служби зайнятості, Марина Олексіївна протягом усього часу спрямовувала діяльність чималого колективу у напрямку забезпечення соціального захисту населення від безробіття в регіоні. Під її керівництвом, завдяки створенню умов для пошуку роботи, розширенню активних заходів сприяння зайнятості та підвищенню їхньої якості, з кожним роком зростала ефективність надання соціальних послуг населенню та роботодавцям, а отже, підвищувався авторитет обласної служби зайнятості. 


За сумлінну працю, особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері зайнятості населення, відповідальне ставлення до виконання професійних обов'язків Марина Олексіївна відзначена численними нагородами як регіонального, так і державного рівнів. У 2008 році Марині Олексіївні присвоєне звання «Заслужений працівник соціальної сфери України». У 2009 році М. Родіонова отримала Відзнаку «За вислугу» Міністерства праці та соціальної політики України, а у 2010 році – нагороджена відзнакою Державного центру зайнятості «За бездоганну службу».


Безумовно, керувати величезною відповідальною справою, сформувати навколо себе команду таких же професіоналів заради спільної мети – це своєрідний талант. І Марина Олексіївна його мала. Завжди уважна і справедлива до своїх підлеглих, вимогливість і принциповість у ній гармонійно поєднувалися з жіночою чарівністю, доброзичливістю і бажанням допомогти вирішити будь-яку службову проблему. У цьому переконалися усі, хто колись працював з нею. У 2013 році Марина Олексіївна пішла на заслужений відпочинок. 


З квітня 2013 року по квітень 2017 року Кіровоградський обласний центр зайнятості очолював Юрій Євгенович Слоневський. Маючи економічну освіту та досвід роботи на керівних посадах, він одразу зарекомендував себе знаючим фахівцем, який здатний вирішувати питання і юридичного, і економічного, і господарського напрямків. Його професійні знання, досвід, організаторські здібності та відповідальність давали можливість ефективно впроваджувати державну політику зайнятості населення. 


Діяльність Юрія Євгеновича високо оцінена службою зайнятості. Так, у 2007 році він нагороджений Почесною грамотою Державного центру зайнятості, а у 2009 році йому оголошено Подяку Міністерства праці та соціальної політики України, у серпні 2014 році  Юрій Євгенович нагороджений Почесною грамотою Державного центру зайнятості з врученням нагрудного знаку. На жаль, сьогодні Юрія Євгеновича вже немає з нами.


Сьогодні обласний центр зайнятості очолює Лілія Анатоліївна Колесник. 


Лілія Анатоліївна пройшла службовими сходами від соціолога та економіста обласного центру профорієнтації,  провідного та головного спеціаліста відділу статистики‚ моніторингу та прогнозування, а згодом начальника відділу організації надання послуг роботодавцям до директора обласного центру зайнятості.


Відповідальність та сумлінність, професійна компетентність, працьовитість у поєднанні з трудовим досвідом – це  риси, характерні для Лілії Анатоліївни.


Які б професійні проблеми не вирішувала Лілія Анатоліївна, її завжди супроводжує непереборне бажання досягти поставленої мети та допомогти людям. Вона вважає, що улюбленою роботою може стати будь-яка робота, якщо нею по-справжньому захопитися. Можливо, саме тому її справа наповнюється особливим змістом.


За словами Лілії Анатоліївни, робота – невід'ємна частина її життя. І, у нинішніх умовах, їй одночасно доводиться бути і виваженою та зосередженою у реалізації державної політики зайнятості, і уважним порадником для колег. 


1636Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: