Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Володимир Ніколаєнко, директор Новгородківської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 13 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/11/13/karantin-ne-pereshkoda-nova-profesija-scho-zminjue-zhittja-.htm
суспільство, 13 листопада 2020

Карантин – не перешкода: нова професія, що змінює життя!

Володимир Ніколаєнко, директор Новгородківської районної філії обласного центру зайнятості


Двадцятитрьохрічна мешканка Новгородки Анастасія Олійник у минулому році закінчила Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка. Ставши фахівцем за спеціальністю «Викладач музичного мистецтва та художньої культури», була направлена на роботу до м. Світловодськ, де майже рік працювала музичним керівником у одному з дошкільних навчальних закладів міста. 


Життя склалося так, що доля знову покликала дівчину на її малу батьківщину. Звісно, одним із питань, які Анастасія узялася вирішувати у першу чергу, став пошук роботи з гідною заробітною платою. «У моєму рідному невеличкому населеному пункті, я розуміла, що знайти роботу самотужки нереально. Тож я звернулася до Новгородківської районної філії обласного центру зайнятості, про що не пошкодувала», – згадує дівчина. 


Під час прийому фахівчиня районної філії коротко окреслила  Анастасії можливості служби зайнятості. Серед усього спектру послуг дівчину зацікавила послуга професійного навчання за професіями, які гарантують затребуваність на ринку праці та високу заробітну плату.


Анастасія переглянула перелік професій, за якими найближчим часом організовується професійне навчання. Свій вибір  вона зробила на користь професії «Кравець». Порадившись з членами родини, було прийняте рішення щодо опанування нового фаху, адже це можливість не тільки знайти високооплачувану роботу, а ще й реальний шанс, у майбутньому, зайнятися підприємницькою діяльністю. 


Для здобуття обраної професії, дівчина була направлена до Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.


Вже сьогодні Анастасія опановує новий для неї фах та оволодіває секретами професійної майстерності. За словами дівчини, навчання їй дуже подобається, вже сьогодні вона робить перші кроки у створенні одягу, з кожним днем відкриває для себе щось нове та цікаве. 


«Людям, які зараз шукають роботу, я раджу не впадати у відчай і мати побільше позитиву й оптимізму. Будьте готові швидко пристосовуватись до життєвих обставин: тільки тоді мрії стануть реальністю. Вже сьогодні розумію, що я зробила правильний крок у своє професійне життя», – ділиться майбутня кравчиня. 



1632Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: