Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: lb.ua
Дата: 6 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/11/06/rada-vprovadila-shtrafi-za-vidsutnist-masok-u-gromadskih-mistsjah.htm
суспільство, 6 листопада 2020

Рада впровадила штрафи за відсутність масок у громадських місцях

lb.ua


Верховна Рада України посилила відповідальність за відсутність масок протягом карантину в громадських місцях. 


За проєкт закону 3891 проголосували 267 нардепів.


До Кодексу України про адміністративні правопорушення внесли норму, що перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 грн).


Також 262 парламентарі проголосували за альтернативний законопроєкт, який, окрім внесення в КУпАП відповідальності за відсутність маски, передбачає збільшений штраф для представників влади. 


"Ті самі дії, якщо вони вчиненні особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, визначеними підпунктом "а" пункту 1 частини першої статті 3 Закону України "Про запобігання корупції", - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до ста п'ятдесяти (1700 - 2550 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - йдеться в документі.


Нагадаємо, що наприкінці жовтня Міністр охорони здоров'я Максим Степанов попросив народних депутатів підтримати урядовий законопроєкт про посилення відповідальності за недотримання протиепідемічних заходів.


Він нагадав, що законопроєкт щодо посилення відповідальності за недотримання всіх протиепідемічних заходів, а саме відсутність масок, уряд подав до Верховної Ради ще у липні.


Проєкт передбачає, що за порушення правил носіння масок українців штрафуватимуть у розмірі від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 225 гривень.


Контроль за дотриманням протиепідемічних правил будуть забезпечувати органи Національної поліції, Держпродспоживслужби та місцевого самоврядування.


lb.ua


2108Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: