Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Удовіцька, провідний фахівець з питань зайнятості Новомиргородської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 15 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/10/15/adaptatsija-do-mirnogo-zhittja-dlja-viiskovosluzhbovtsiv-ta-uchasnikiv-ato-oos-odin-z-prioritetiv-sluzhbi-zainjatosti.htm
суспільство, 15 жовтня 2020

Адаптація до мирного життя для військовослужбовців та учасників АТО/ООС – один з пріоритетів служби зайнятості

Вікторія Удовіцька, провідний фахівець з питань зайнятості Новомиргородської районної філії обласного центру зайнятості


До Дня захисника України, для учасників АТО/ООС, які тільки-но повернулися зі сходу України, з метою допомоги колишнім військовослужбовцям у адаптації до мирного життя та сучасного ринку праці, Новомиргородською районною філією обласного центру зайнятості проведений інформаційний захід. 


Провідний фахівець з питань зайнятості Вікторія Удовіцька поінформувала учасників семінару про актуальні вакансії регіону, а також ознайомила з послугами служби зайнятості, її новими можливостями та сервісами.


Учасникам заходу було надано інформацію про освітні платформи, на яких можна пройти навчальні курси та підвищити рівень власної компетентності за різними напрямками. Увагу безробітних було акцентовано на можливості безкоштовного доступу, під час карантину, до освітніх програм міжнародної платформи Coursera та умовах навчання.


«Після повернення, ми всі дезорієнтовані у сучасному світі. Ми живемо спогадами про пройдений військовий шлях, бойові будні. А такі заходи повертають нас до мирного життя, відкривають нові можливості, які допоможуть нам знайти себе, у тому числі у професійній сфері», – говорить Ярослав Рогузько, колишній військовослужбовець, який не має професійного досвіду у цивільному житті. 


Крім того, фахівчиня служби зайнятості більш детально повідомила про електронні послуги, які надає служба зайнятості. Зокрема учасники АТО/ООС дізналися про електронний кабінет шукача роботи, у якому можна створити власне резюме, уточнити дату відвідування центру зайнятості, дізнатися про заплановані заходи та скористатися послугою «Електронна черга». 


Семінар проходив у дружній та невимушеній атмосфері: присутні мали можливість озвучити інформацію про власні уміння та навички, здобуті під час участі в АТО/ООС, а також визначали сфери їх застосування.


1396Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: