Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Наталія Остапюк, провідний фахівець Добровеличківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 5 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/10/05/spivpratsja-z-otg-dopomoga-u-realijah-sogodennja.htm
суспільство, 5 жовтня 2020

Співпраця з ОТГ: допомога у реаліях сьогодення

Наталія Остапюк, провідний фахівець Добровеличківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Співпраця служби зайнятості з об’єднаними територіальними громадами не обмежується лише наданням послуг мешканцям громад у приміщеннях центрів зайнятості та філій Кіровоградського обласного центру зайнятості. Зокрема, здійснюються виїзди безпосередньо на території об’єднаних територіальних громад, які допомагають зробити послуги максимально доступними, наближеними до мешканців ОТГ та такими, що відповідають сучасному ритму і формам співпраці з роботодавцями та іншими клієнтами служби зайнятості.


Нещодавно фахівці Добровеличківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості здійснили виїзд до Тишківської ОТГ, де відбулася робоча зустріч з членами виконавчого комітету та з місцевим населенням, яке перебуває у пошуку роботи. 


Під час зустрічі обговорювалися нові можливості та напрями роботи з клієнтами служби зайнятості. Крім того, мова йшла й про організацію громадських робіт на території ОТГ, що можуть стати реальною підтримкою для шукачів роботи, а також допомогою сільським та селищним радам у наведенні ладу на їх територіях. Учасники зустрічі отримали інформацію щодо можливостей центрів професійно-технічної освіти у підготовці висококваліфікованих кадрів для потреб ринку праці.


Одним із актуальних питань, які обговорювались під час зустрічі, стало питання легалізації зайнятості населення ОТГ. Було відзначено, що саме легалізація робочих місць та підвищення рівня заробітної плати є підґрунтям для поліпшення добробуту населення.

 

«Основним джерелом наповнення бюджету ОТГ є податок на доходи фізичних осіб. Тому для нас дуже важливо, щоб кожна людина, яка працює, була оформлена на законних підставах, а заробітна плата виплачувалася не «у конвертах», – наголосив сільський голова Петро Куліш.


Головне завдання фахівців служби зайнятості: забезпечення безробітних мешканців достойною роботою із гідною заробітною платою, а кожного роботодавця – кваліфікованими фахівцями, які працюють на розвиток та розбудову свого регіону. Саме для цього і проводяться заходи різних форматів, у т.ч. виїзні. Тож на завершення зустрічі учасниками заходу було визначеного подальші шляхи співпраці служби зайнятості з об’єднаною територіальною громадою. 



1255Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: