Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 30 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/09/30/jak-zdiisnjuetsja-oplata-pratsi-pri-distantsiinii-roboti-.htm
суспільство, 30 вересня 2020

Як здійснюється оплата праці при дистанційній роботі?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Заробітна плата – це винагорода працівнику за виконану ним роботу. Виплата заробітної плати залежно від кваліфікації працівника, складності, кількості, якості та умов виконання роботи у встановленому трудовим договором розмірі, що виплачується у межах та порядку, визначених законодавством, є обов’язком роботодавця.


Для мінімізації скупчення людей, у зв’язку з запровадженням карантину, за згодою працівника, наказом роботодавця може запроваджуватись дистанційна робота.


З метою максимального забезпечити дотримання прав працівників та уникнення необхідності виконувати вимоги ч.3 ст. 32 Кодексу законів про працю України про зміну істотних умов праці, під час дистанційної праці не мають змінюватись інші умови. Тому дистанційна праця впроваджується як тимчасовий захід на період карантину за ініціативою працівника.


Після отримання згоди від працівників роботодавець видає наказ про запровадження дистанційної роботи та ознайомлює з ним працівників. При цьому необхідно забезпечити організацію виробничого процесу, постановку завдань і контроль за їх виконанням, облік робочого часу та інші процедурні питання. Доцільно також ухвалити зміни до правил внутрішньо трудового розпорядку чи колективного договору, яким регулюються ці питання.


При дистанційній роботі облік робочого часу (виконаної роботи) проводиться відповідно до вимог частини 2 статті 30 Закону України «Про оплату праці». На підставі табеля обліку робочого часу здійснюється оплата праці за відпрацьовані працівником години (дні) роботи у відповідному місяці, виходячи з розміру годинної тарифної ставки/місячного посадового окладу.


1339Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: