Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Неля Лісніченко, провідний фахівець з питань зайнятості Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 14 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/09/14/legalna-zainjatist-vpevnene-sogodennja-i-garantovane-maibutne.htm
суспільство, 14 вересня 2020

Легальна зайнятість: впевнене сьогодення і гарантоване майбутнє

Неля Лісніченко, провідний фахівець з питань зайнятості Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Днями в приміщенні Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відбувся змішаний семінар із загальних питань зайнятості. 


Фахівець відділу активної підтримки безробітних Голованівської районної філії обласного центру зайнятості Неля Лісніченко ознайомила учасників семінару з послугами державної служби зайнятості, електронними сервісами служби зайнятості та презентувала можливості для навчання безробітних, зокрема: Освітній портал Державної служби зайнятості, національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», онлайн-курси «Прометеус» та освітній онлайн-ресурс Сoursera.


Участь у семінарі також взяла Олена Коломійчук, головний державний інспектор Управління держпраці в Кіровоградській області, яка ознайомила безробітних з перевагами легальної зайнятості. Фахівчиня наголосила на тому, що легальне працевлаштування передбачає соціальні гарантії, безпечні умови праці, соціальний захист від незаконного звільнення, соціальний захист у разі втрати працездатності та ін. 


«Офіційна зайнятість є важливим фактором у забезпеченні нашого сьогодення і майбутнього. Адже, це впливає на пенсії наших рідних, наш соціальний захист, зростання наших заробітних плат. Якщо ми працюємо офіційно, ми – застраховані особи і можемо розраховувати на соціальні виплати та допомогу (право на пенсію, допомогу по безробіттю, допомогу у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності у разі настання таких випадків та ін.)», – наголосила Неля Лісніченко, фахівець Голованівської районної філії обласного центру зайнятості.


Під час заходу безробітні найбільше цікавилися питаннями державних гарантій та пільг у сфері соціального забезпечення. Присутні мали нагоду поставити питання, що їх цікавили, та отримати фахові відповіді.


    


1194Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: