Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: М. Жежеря, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості
Дата: 31 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/07/31/torgivlja-ljudmi-jak-vberegtisja.htm
суспільство, 31 липня 2020

Торгівля людьми: як вберегтися

М. Жежеря, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості


У рамках проведення Всеукраїнської інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, що проходить в області, в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості відбувся вебінар «Ризики нелегальної трудової міграції», учасниками якого стали незайняті трудовою діяльністю громадяни.


На вебінарі були присутні начальник відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Олександрійського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валерій Боровський та старший інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Олександрійського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області Оксана Зраєнко.


В. Боровський наголосив, що необачні кроки, які безробітні громадяни здійснюють у пошуках кращого життя, можуть стати оманливими, адже міграційні процеси супроводжуються торгівлею людьми, а також низкою соціальних проблем – зростанням рівня злочинності, сирітством тощо. 


До того ж, українці працюють за кордоном переважно нелегально, а це означає, що вони незахищені від свавілля роботодавців. Також було висвітлено основні завдання профілактичної роботи, щодо попередження та запобігання негативних наслідків нелегальної трудової міграції.


Крім того, В. Боровський поінформував про діяльність бюро безоплатної вторинної правової допомоги та можливість звернення для захисту прав громадян України.


Фахівець служби зайнятості звернула увагу присутніх на тому, що нелегальна праця несе в собі найбільший ризик стати жертвою трудової експлуатації. І перед прийняттям такого рішення варто усвідомлювати, що втрачає людина, приймаючи рішення про трудову міграцію, а тим більше нелегальну. 


Проведення таких комплексних профорієнтаційних та право-просвітницьких заходів ознайомлює безробітних з основними правами людини, надає можливість знати свої права, куди треба звертатись щодо захисту порушених прав та формує сумлінне виконання чинного законодавства як трудового, так і про зайнятість населення.


1212Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: