Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: О. Єременко, директор Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 21 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/07/21/dopomoga-po-chastkovomu-bezrobittju-na-period-karantinu-finansova-pidtrimka-u-realijah-sogodennja.htm
суспільство, 21 липня 2020

Допомога по частковому безробіттю на період карантину: фінансова підтримка у реаліях сьогодення

О. Єременко, директор Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості


Карантин – не легке випробування для малого та середнього бізнесів. Це відчула й фізична особа-підприємець Криворук Н. М., яка більше п'яти років займається пошиттям та ремонтом одягу у Новоархангельському районі.


Оголошені обмежувальні карантинні заходи, що спрямовані на запобігання поширенню коронавірусу змінили як життєві плани людей, так і різні сфери діяльності економіки. До заборонених видів діяльності під час карантину потрапили чимало суб’єктів господарювання, серед них  і ті, які здійснюють побутове обслуговування населення. Це послуги з виготовлення та ремонту одягу та меблів, перукарні (барбер-шопи), манікюрні салони, салони естетичної краси та багато інших.


«Оголошений карантин застав мене зненацька. Ця новина стурбувала мене, адже у розвиток бізнесу були вкладені немалі кошти на придбання необхідних швейних приладь та  матеріалів. Через зниження  активності населення, знизилася кількість замовлень, від цього- залежав мій прибуток, як наслідок – відсутність коштів навіть на  оплату за користування орендованим приміщенням», – з переживаннями згадує Надія Миколаївна.


Перед підприємцем постало чимало запитань: що робити та як з цим жити? Упродовж перших тижнів карантину на ці та інші питання відповідей не було.


Під час чергового спілкування зі своїм орендодавцем, який вже скористався державною допомогою по частковому безробіттю для покриття витрат на зарплату працівникам, яким був скорочений робочий час, Надія Миколаївна дізналася, що урядом запроваджена ініціатива, яка дозволяє й фізичним особам-підприємцям, які не використовують найману працю, отримати  фінансову допомогу по частковому безробіттю на період карантину. 


Тож, підприємець зателефонувала до Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості, де дізналася про порядок отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Оформила необхідний пакет документів, потім отримала позитивне рішення і вже сьогодні отримала державні кошти.


Кінець травня – період поступового ослаблення карантину, майже всі сфери життя  поступово розпочинали відновлюватися,  фопівчиня  також відновила cвою роботу. Сьогодні вона знову приймає замовлення на пошиття одягу, більше з'являється замовлень по ремонту дитячого та робочого одягу.


«Для мене особисто, допомога по частковому безробіттю є вагомою не лише фінансовою, а й моральною підтримкою, адже мені вдалося вирішити окремі фінансові проблеми, які були для мене тягарем. А поширення короновірусної інфекції змусило мене  переосмисли своє ставлення до власного життя», – повідомила Надія Миколаївна.


Незважаючи на всі труднощі пані Надія налаштована оптимістично та переконана, що все налагодиться у нашому житті, відновляться всі сфери малого та середнього бізнесу.

                                   


1479Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: