Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Вороніченко, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Новоукраїнської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятос
Дата: 22 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/05/22/jak-pid-chas-karantinu-meshkanka-kirovogradschini-zminila-svii-profesiinii-shljah.htm
суспільство, 22 травня 2020

Як під час карантину мешканка Кіровоградщини змінила свій професійний шлях

Вікторія Вороніченко, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Новоукраїнської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятос


Кажуть, що ім’я, надане при народженні людини, формує її характер. Ім'я «Світлана» – слов'янського походження, характерне для людини «світлої», активної, працьовитої та здатної вчитися. Такою і є Світлана Лєвой, яка присвятила своє професійне життя бухгалтерській справі. Світлана Лєвой – приклад працелюбства і людяності, оптимізму і відповідальності, жінка, яка не уявляє свого життя без бухгалтерії.


Свій трудовий шлях пані Світлана розпочала одразу після завершення навчального закладу «Кіровоградський кооперативний коледж економіки і права імені М. П.Сая», де жінка отримала освіту за спеціальністю «Бухгалтер». Понад двадцять років жінка присвятила бухгалтерській справі.


Пані Світлана навіть і не думала, що колись їй доведеться шукати роботу. Проте, життя – непередбачуване: у грудні минулого року С. Лєвой була вивільнена з районної Санітарно-епідеміологічної станції у зв'язку скороченням штатної чисельності працівників.


«Чи я здатна впоратись? Що буде далі? Де шукати роботу?» – усе частіше подібні питання виникали у пані Світлани після звільнення. Жінка вирішила не зволікати, а скористатися можливістю фахової допомоги фахівців служби зайнятості.


Під час спілкування з кар’єрним радником Новоукраїнської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, з метою максимально швидкого підбору роботи, було складено індивідуальний план надання послуг. Пані Світлана сподівалася лише на позитивний результат, але після опрацювання актуальних вакансій, виявилось, що підходящої роботи, за здобутою освітою, для неї не було.


Вивчивши перпективну потребу ТОВ «Зерновик» та врахувавши потреби Світлани, кар’єрний радник запропонував їй вакансію вагаря. Жінка засумнівалась, і вирішила подумати над пропозицією фахівців. Невдалий досвід самостійних пошуків роботи вплинув на прийняття жінкою рішення все ж таки пройти співбесіду з роботодавцем. Результат не забарився: після проведеної співбесіди з роботодавцем було прийняте спільне рішення щодо працевлаштування безробітної.


У квітні 2020 року, в період карантину, С. Лєвой було працевлаштовано до  ТОВ «Зерновик».


За словами директорки районної філії обласного центру зайнятості Тетяни Огородньої, питання працевлаштування колишньої фахівчині санепідемстанції вдалося вирішити спільними зусиллями: жінка була налаштована на активний пошук місця роботи, а районна філія та роботодавець, у свою чергу, у цьому їй всіляко сприяли.



1471Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: