Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Удовіцька, провідний фахівець з питань зайнятості Новомиргородської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 21 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/05/21/atovets-z-kirovogradschini-zdobuv-naizatrebuvanishu-profesiju-za-sprijannja-sluzhbi-zainjatosti.htm
суспільство, 21 травня 2020

Атовець з Кіровоградщини здобув найзатребуванішу професію за сприяння служби зайнятості

Вікторія Удовіцька, провідний фахівець з питань зайнятості Новомиргородської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Від самого початку військових дій на сході України, тоді ще двадцятип'ятирічний Сергій Борса з Новомиргородщини зрозумів, що його місце саме там, на передовій. Тож молодий хлопець підписав контракт на військову службу в Збройних Силах України.


Упродовж трьох років Сергій проходив військову службу на посаді водія автотранспортних засобів, з них півтора роки виконував бойові завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил.


Повернувшись до мирного життя, Сергій одразу почав шукати «своє» місце, у т.ч. й на ринку праці. Чоловік був твердо переконаний у тому, що окрім сімейного затишку, швидше адаптуватися допоможе робота. Незважаючи на підтримку рідних та друзів, молодий чоловік ще довго знаходився на роздоріжжі – ніяк не міг вирішити, у якому напрямку рухатися та де шукати підходящу роботу.


Аби визначитися у своїх професійних намірах, Сергій звернувся до Новомиргородської районної філії обласного центру зайнятості, де фахівці допомогли правильно зорієнтуватися на ринку праці і самостійно зробити  професійний вибір.


Під час розмови з кар'єрним радником Сергій повідомив, що закінчив Кіровоградський професійний ліцей, у якому здобув професію «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Після закінчення навчального закладу, чоловікові довелося спробувати себе у різних професійних сферах та попрацювати не на одному підприємстві.


Кар’єрному радникові Сергій Борса повідомив, що хотів би знайти роботу в своєму селі, де проживає. Разом з фахівцями районної філії атовець розглянув різні варіанти працевлаштування. Переглянувши наявні вакансії, молодий чоловік зрозумів, що затребуваною на місцевому ринку праці є професія тракториста. Його зацікавленість не можна було не помітити, тож фахівці служби зайнятості запропоновали здобути цю професію на базі ОК НКК «Аграрник». Сергій, не вагаючись, погодився.


Час опанування нової професії сплинув швидко. Здобувши новий фах, навіть попри карантин, колишній боєць довго не роздумував, коли фахівець районної філії запропонував йому вакансію тракториста, яка була відкрита у ТОВ Машинно-технологічна станція «Ятрань». Робота прийшлася Сергію до душі, а керівництво підприємства задоволене тим, як чоловік виконує свої обов’язки, адже він відповідальний, наполегливий та працьовитий.


«Служба зайнятості та роботодавці не мають права залишити учасників АТО/ООС наодинці з їхніми проблемами. Наше спільне завдання – допомогти людині здобути впевненість у собі та вселити віру в майбутнє. Наша місія – сприяти їхньому працевлаштуванню. І нам це вдається», – зазначає директор Новомиргородської районної філії обласного центру зайнятості Юрій Сула.



1355Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: