Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 8 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/05/08/u-kropivnitskomu-derzhpidpriemstvo-namagaetsja-reidernuti-orendarja.htm
суспільство, 8 травня 2020

У Кропивницькому держпідприємство намагається рейдернути орендаря


До редакції сайту «Кіровоград24» звернулись представники ТОВ «Компас Кіровоград», які на території Кропивницького, маючи ліцензію, займаються поставкою пально-мастильних матеріалів. Але на сьогоднішній день не можуть забрати своє майно з території державного підприємства «Кіровоградський КХП № 2»  в якого орендують площі. Тож робота підприємства «Компас Кіровоград» повністю паралізована і воно несе колосальні збитки, бо не маючи доступу до свого майна не здійснює відпуск оплачених ПММ за укладеними раніше договорами з сільськогосподарськими підприємствами.


Але про все по порядку. ТОВ «Компас Кіровоград» в 2014 році уклали з Фондом державного майна договір про оренду індивідуально визначеного майна. Дія договору завершується 11 травня 2020 року. Балансоутримувачем майна є ДП «Кіровоградський КХП № 2»  з яким теж заключено договір на надання комунальних послуг. Зобов’язання за вказаними договорами ТОВ «Компас Кіровоград» виконує належним чином.


ТОВ «Компас Кіровоград» має ліцензію та здійснює свою господарську діяльність по поставці пально-мастильних матеріалів за адресою м. Кропивницький, просп. Інженерів, 2. Там же знаходиться власне майно підприємства, обладнання та товарно-матеріальні цінності вартістю, що складає близько 1 500 000 грн., що відособлено територіально та не знаходиться в приміщеннях ДП «КХП № 2». Має доступ до цього майна за своєю специфікою лише одна особа, яка обслуговує обладнання.



У зв’язку з закінченням терміну дії договору оренди та небажанням його продовження з ДП «Кіровоградський КХП № 2» на майбутнє через конфлікти з новим керівництвом під головуванням в.о. директора Громов С.О. На сьогодні, 6 травня було заплановано вивезення з території майна ТОВ «Компас Кіровоград».  


Але 6 травня зранку, о 8:15, представнику «Компас Кіровоград» було вручено лист-повідомлення, про те, що вивести майно треба сьогодні, протягом 1 години з 8:30 до 9:30. Потім на території підприємства почнуть проводити дезінфекційні заходи (фото, щоб збільшити натисніть на ньому).


Тобто, є абсолютно очевидним, блокування доступу до майна ТОВ «Компас Кіровоград» у період дії договору оренди з метою подальшого заволодіння ним посадовими особами ДП «Кіровоградський КХП № 2», так як з 12.05.2020 р. якраз і припиняє дію договір оренди.


За фактом не допуску до майна та створення перешкод у господарській діяльності представники ТОВ «Компас Кіровоград» викликали на місце події поліцію та подали заяву про вчинення кримінального правопорушення за ознаками ст. 206 КК України. Оперативно-слідчій групі Кропивницького відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області надавати будь-які пояснення Громов С.О. відмовився та зник у невідомому напрямку.


На сьогоднішній день ДП «КХП №2» працює у звичайному режимі і ніяких дезінфекційних заходів не проводяться. А роботу ТОВ «Компас Кіровоград» повністю зупинено і його представники не мають змоги вивести своє майно.


При цьому керівництво ДП «КХП №2» ігнорує положення Постанови КМ України № 211 від 12.03.2020 р., згідно якої у період карантину діяльність автозаправних комплексів не зупиняється, а по факту виходить, що внаслідок незаконних дій роботу підприємства зірвано.



Представники підприємства ТОВ «Компас Кіровоград» звернулись до народного депутата від Кропивницького Олександра Дануци.


1763Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: