Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Людмила Кісільова, заступник директора - начальник відділу надання соціальних послуг Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайн
Дата: 26 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/03/26/jak-u-petrovomu-moloda-mama-zumila-vidnaiti-balans-mizh-robotoju-ta-sim-eju.htm
суспільство, 26 березня 2020

Як у Петровому молода мама зуміла віднайти баланс між роботою та сім’єю

Людмила Кісільова, заступник директора - начальник відділу надання соціальних послуг Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайн


Після закінчення Жовтоводського професійного ліцею, де здобула професію кухаря 3-го розряду, молода дівчина з Петрового Олена Куницька працевлаштувалася до одного з місцевих підприємців продавцем продовольчих товарів. «Невдовзі я вийшла заміж, народилася донечка, побільшало сімейних клопотів та обов'язків. Ще перебуваючи у декретній відпустці, внаслідок закриття магазину, довелося звільнитися. І знову пошуки нової роботи», – ділиться спогадами молода жінка.


Зі слів Олени, минуло ще трохи часу, як її чоловік уклав контракт для проходження військової служби у Збройних Силах України. Вирішивши не гаяти час, жінка розпочала пошуки роботи і згодом працевлаштувалась продавцем непродовольчих товарів, адже сфера торгівлі була для неї вже знайома.


«Відсутність чоловіка вдома, брак вільного часу на виховання донечки, ведення домашнього господарства, регулярні лікарняні з дитиною, незручний графік роботи почав незадовільняти – усі ці причини спонукали мене до того, щоб знайти роботу з іншим графіком роботи, більш зручним», – розповідає Олена.


Молода жінка розпочала пошуки нової роботи з гнучким графіком. Здійснивши не одну невдалу спробу знайти роботу самостійно, Олена звернулася по допомогу у пошуку роботи до Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


«Лише нещодавно я усвідомила, що час лине дуже швидко, а двічі діти маленькими не бувають. Хочеться бути поряд із донькою та на власні очі бачити усі її «вперше», – зазначає Олена. – А повернення чоловіка із зони АТО/ООС підтвердило мою думку про те, як важливо бути разом із сім'єю та насолоджуватися кожною проведеною разом з моїми рідними хвилиною».


Спільно з кар’єрним радником безробітна склала індивідуальний план працевлаштування, врахувавши у ньому можливості та індивідуальні потреби шукача роботи.


Олена відвідувала семінари з техніки пошуку роботи, а також самостійно зверталася до роботодавців. Згодом жінку запросили на співбесіду до ПРаТ «Кіровоградобленерго» щодо заміщення посади «Контролер енергонагляду».


«Заходи, які я відвідувала у службі зайнятості, допомогли мені більш впевнено триматися на співбесіді з роботодавцем та повірити у власні сили. Проте, не маючи за плечима досвіду роботи у сфері енергетики, дуже переживала чи підійду я роботодавцю. Але хвилювання виявилися марними», – згадує молода жінка.


Під час співбесіди керівник підприємства побачив в Олені відповідальну та надійну людину і тому без вагань запропонував постійне робоче місце. Нині колишня безробітна повністю задоволена своє роботою та можливістю проводити якомога більше часу зі своєю сім’єю.



1236Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: