Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Світловодська міськрайонна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 3 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/02/03/oleksandr-siromjatnov-legalizatsija-trudovih-vidnosin-pidgruntja-dlja-polipshennja-dobrobutu-naselennja-.htm
суспільство, 3 лютого 2020

Олександр Сиромятнов: «Легалізація трудових відносин – підґрунтя для поліпшення добробуту населення»

Світловодська міськрайонна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості


Легалізація трудових відносин і заробітної плати, викорінення прихованої зайнятості – один з ключових напрямків роботи усіх державних органів.


Вирішувати проблему «тіньової зайнятості» необхідно спільними зусиллями і тому служба зайнятості тісно співпрацює з представниками Управління Держпраці у Кіровоградській області.


«Чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим сумнівним вигодам, тому останнім часом усе частіше доводиться стикатися з таким негативним явищем, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин – «тіньовою» зайнятістю. У нинішніх реаліях громадяни часто погоджуються на будь-яку пропозицію роботи, зокрема і нелегальної. Працівники, які погоджуються одержувати зарплатню в «конвертах», стають заручниками самих себе. Працівник, отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем, позбавляє себе соціальних виплат та гарантій», –зазначає Інна Кривенко, головний державний інспектор відділу з питань праці, зайнятості та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області.

 


Цьогоріч Прем'єр-міністра України Олексій Гончарук видав доручення, основна мета якого – здійснення заходів щодо контролю за додержанням роботодавцями законодавства про працю та зайнятість населення у напрямку недопущення використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, у тому числі шляхом безпосередніх візитів на підприємства. Як по всій Україні, так і на Кіровоградщині служба зайнятості активно долучається до зазначених заходів і проводить широку інформаційно-роз'яснювальну роботу серед роботодавців та безробітних, що спрямована на недопущення порушень чинного законодавства про зайнятість населення, трудового законодавства та забезпечення легальної зайнятості безробітних громадян.


Служба зайнятості постійно працює над вдосконаленням своїх підходів у напрямку забезпечення легального працевлаштування незайнятих громадян, і активно долучається до реалізації державних програм та заходів щодо детінізації зайнятості.



У період з 21 по 31 січня поточного року в Світловодськийміськрайонній філії обласного центру зайнятостіза участі головного державного інспектора відділу з питань праці, зайнятості та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Інни Кривенко відбулась низка семінарів як для роботодавців, так для шукачів роботи. Їхня мета – підвищити обізнаність шукачів роботи щодо переваг легальної зайнятості та застерегти від проявів шахрайства при працевлаштуванні. 


«На сьогодні для нас дуже важливо, щоб кожна людина, яка працює на підприємстві будь-якої форми власності, була оформлена на законних підставах, а заробітна плата виплачувалася не «в конвертах». Роботодавців, у свою чергу, ми закликаємо, до ведення соціально відповідального бізнесу, дотримання вимог чинного законодавства у частині використання найманої робочої сили та трудових відносин, а також підвищення рівня заробітної плати, що стане суттєвим підґрунтям для поліпшення добробуту населення»,–зауважив наостанок директор Світловодської міськрайонної філії Кіровоградської області Олександр Сиромятнов.



1402Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: