Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Світлана Єремеєва, директор Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 29 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/01/29/golova-pomichnjanskoi-otg-dlja-nas-duzhe-vazhlivo-schob-kozhna-ljudina-bula-oformlena-na-zakonnih-pidstavah-.htm
суспільство, 29 січня 2020

Голова Помічнянської ОТГ: «Для нас дуже важливо, щоб кожна людина була оформлена на законних підставах»

Світлана Єремеєва, директор Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості


Про послуги служби зайнятості, інноваційні підходи в її роботі, створення нових робочих місць, організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру, а також ряд інших, не менш важливих питань соціально-економічного життя громади, йшла мова під час робочої зустрічі, що відбулася у Помічнянській ОТГ.


В обговоренні піднятих питань взяли участь голова Помічнянської ОТГ Микола Антошик, його заступник Артем Щербатюк, секретар ради Ірина Фідальго Поррата та директор Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості Світлана Єремеєва.


Одним із актуальних питань, які розглядалося під час зустрічі було питання щодо легалізації зайнятості населення громади. Було відзначено, що саме легалізація робочих місць та підвищення рівня заробітної плати є підґрунтям для поліпшення добробуту населення. «Основним джерелом наповнення бюджету громади є податок на доходи фізичних осіб. Тому на сьогодні для нас дуже важливо, щоб кожна людина, яка працює на підприємстві будь-якої форми власності, була оформлена на законних підставах, а заробітна плата виплачувалася не «в конвертах», – наголосив М. Антошик.


Окрема увага під час зустрічі була приділена організації громадських робіт на території громади: «Користь від таких робіт подвійна: завдяки громадським роботам вдається виконати низку актуальних для територіальних громад робіт, а за відсутності постійних місць роботи, на деякий час залучити безробітних до легальної зайнятості з гарантованим заробітком», – відзначила директорка філії С. Єремеєва.


Зі слів голови громади, цьогоріч на організацію таких робіт із залученням безробітних громадян планується виділення коштів у сумі 50,0 тис. грн.


Наприкінці зустрічі сторони були одностайні у думці, що для успішного розвитку громади перед виконавчим комітетом стоїть чимало завдань. Тому лише спільна злагоджена співпраця між громадою, жителями громади, керівниками підприємств, організацій та установ дозволить підтримувати добробут та процвітання громади.


Крім того, директорка районної філії запропонувала голові громади затвердити програму зайнятості населення ОТГ, що сприятиме збереженню та створенню на території громади робочих місць з достойними умовами праці та заробітною платою, створенню сприятливих умов для розвитку малого та середнього підприємництва шляхом стимулювання самостійної зайнятості мешканців ОТГ.



1201Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: