Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Катерина Колєва, "Кіровоград24"
Дата: 6 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/12/06/u-kropivnitskomu-startuvav-pokaz-istorichnoi-drami-chornii-voron-.htm
суспільство, 6 грудня 2019

У Кропивницькому стартував показ історичної драми «Чорний Ворон»

Катерина Колєва, "Кіровоград24"


У четвер, 5-го грудня, у Кропивницькому в кінотеатрі «Портал» стартував показ одноіменної історичної драми, знятої за мотивами роману Василя Шкляра «Чорний Ворон».


«Ми, звісно, не могли пропустити прем’єрний показ. Щиро вітаю з прем‘єрою талановитого автора роману Василя Шкляра та Taраса Батенка, який теж приклав зусиль, щоб люди побачили цей фільм на великих екранах. Цікаво, емоційно та захопливо, рекомендую до перегляду», - зазначив депутат міської ради міста Кропивницького Михайло Бєжан.


Так, Василь Шкляр не тільки брав участь у розробці сценарію, а «проживав» весь знімальний процес - спостерігав за створенням кінокартини і переглядав тільки що знятий матеріал. Більш того, став закадровим поводирем і озвучив історичні коментарі фільму.


«Фільм «Чорний ворон» про ту історію, яка триває сьогодні, і він вас ще не раз переконає – ми переможемо», - говорить Василь Шкляр.


У ролі головного героя Івана у фільмі постав актор Тарас Цимбалюк. Події у стрічці розповідають історію життя та кохання Івана за прізвиськом Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Одвічна жага українців до волі не дає головному герою залишатись осторонь важливих подій, які розгортаються у його селі. Саме тому він відважно жертвує спокоєм та сімейним затишком та починає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, волю та майбутнє українців та власної родини.


Серед відомих особистостей в фільмі знялись Народна артистка України Наталя Сумська, яка зіграла роль сліпої гадалки  та актор і співак Сергій Бабкін – він перевтілився в гайдамаку Варфоломія. Ще одним з головних персонажів у фільмі став чорний ворон на ім'я Фрейд. 










         


2151Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: