Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Головне управління ДПС у Кіровоградській області
Дата: 14 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/11/14/jak-pidpriemtsju-oformiti-pratsivnika-na-robotu.htm
суспільство, 14 листопада 2019

Як підприємцю оформити працівника на роботу

Головне управління ДПС у Кіровоградській області


Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що чинним законодавством передбачено однаковий порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками для всіх роботодавців - чи то юридична особа, чи фізична особа-підприємець (ФОП).


Оформлюючи працівника на роботу, підприємцю необхідно:


- укласти в письмовій формі трудовий договір (п.6 ч. 1  ст. 24 Кодексу законів про працю України . Форма трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю, затверджена наказом Мінпраці від 08.06.2001 року № 260).


- оформити наказ про прийняття на роботу (типова форма № П-1 «Наказ (розпорядження) про прийняття на роботу», затверджена наказом Державного комітету статистики України від 05.12.2008 року №489);


- повідомити ДПС про прийняття працівника на роботу (форма повідомлення визначена постановою КМУ від 17.06.2015 р. №413).


Повідомлення подається ФОП до територіальних органів Державної податкової служби за місцем його обліку як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування одним із таких способів:


- засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;


- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;


- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.


Форма повідомлення заповнюється наступним чином:


- Підприємець зазначає свій номер облікової картки платника податків;


- П.І.Б. працівника, якого приймає до себе на постійне та/або тимчасове місце роботи;


- Дані про номер облікової картки платника податків найманого робітника;


- Дані документу, на підставі якого укладається з фізичною особою трудовий договір: номер та дата наказу або розпорядження ФОП.



1401Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: