Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: УНН
Дата: 9 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/10/09/medik-rozpoviv-pro-nebezpeku-rizkih-temperaturnih-stribkiv-dlja-zdorov-ja.htm
суспільство, 9 жовтня 2019

Медик розповів про небезпеку різких температурних стрибків для здоров'я

УНН


Різкі перепади температури повітря провокують стрибки тиску, запаморочення, головний біль у людей із хронічними захворюваннями. Про це повідомив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка в коментарі кореспонденту УНН.


"Різкі перепади погоди можуть проявлятися через стрибки тиску, прискорений пульс, запаморочення, в’ялість, знижений тонус, сонливість, головний біль, загострені болі у хворих на ревматизм людей", - зазначив лікар.


За його словами, зміна погоди впливає, здебільшого, на людей із хронічними захворюваннями – цукровим діабетом, серцево-судинними захворюваннями, із легеневими захворюваннями, людей після виснажливих гострих хвороб.


Окрім того, з його слів, відчувають температурні коливання й люди, які страждають на ревматоїдний артрит або інші захворювання рухового апарату. Також відсутність сонця впливає на настрій людей – аж до психічних розладів.


При цьому він додав, що людям із хронічними захворюваннями у періоди різких коливань температури повітря слід більш ретельно контролювати свій артеріальний тиск, приймати препарати вчасно, звертатися до лікаря у разі погіршення самопочуття.


Також медик порадив у такі періоди більше уваги звертати на якісне і повноцінне харчування, наявність у раціоні достатньої кількості овочів і фруктів, які мають складати половину денного меню. Звичайно, за його словами, слід відмовитися від вживання алкоголю і паління цигарок.


Нагадаємо, в Україні цього тижня дещо потепліє, уже 10-11 жовтня повітря вдень прогріється до 23 градусів тепла. Однак, вночі досі очікуються заморозки.


2033Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

klimat20 жовтня 2019 17:02
0
Что-то уж очень тёплый выдался октябрь в этом году, да и вообще... Глобальное потепление идёт более быстрыми темпами, чем предполагалось ранее. Серьёзность проблем, с которыми столкнётся человечество уже в ближайшем будущем, очень сильно недооценена. Это без всякого преувеличения — катастрофа.

http://tema.in.ua/article/12519.html
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: