Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 27 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/08/27/sportivne-svjato-na-den-nezalezhnosti.htm
суспільство, 27 серпня 2019

Спортивне свято на День Незалежності


 

24 серпня у селі Цибулевому, що на Знам’янщині, відзначили масштабною подією – заходом «Спорт єднає нас». Його головними натхненниками стали представники Ініціативної групи Цибулевого, що утворилася після того, як село приєдналося до Дмитрівської ОТГ й таким чином долучилося до проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні», що реалізовується на Кіровоградщині Спілкою «Громадські ініціативи України» та Агенцією сталого розвитку «Хмарочос» в рамках Програми DOBRE. Ще на першій зустрічі з координаторкою проекту Світланою Литвиненко активні жителі Цибулевого виступили з ідеєю провести спортивне свято, і цей задум було вирішено втілити якраз на День Незалежності.


«Спорт єднає нас» цілком виправдав свою назву й забезпечив активний відпочинок для всіх вікових категорій. Наймолодші позмагалися у «Веселих стартах», а також у футболі, дорослі – в богатирських іграх і волейболі. А дітей і батьків об’єднали змагання «Тато, мама, я – спортивна сім’я», а також дартс, шахи і шашки. Розпочалося ж свято із загальної руханки та патріотичного флешмобу. Не обійшлося й креативних «родзинок» на зразок спільного виконання переробленої відомої пісні Тіни Кароль, що може вважатися гімном цього свята, або літерної інсталяції «Я люблю спорт», біля якої робили світлини навіть ті, хто просто проїжджав поруч. Також підбадьорював змагальників і козак Мамай – своєрідний символ спортивного свята, адже девіз заходу звучав: «Будь здоровим, як Мамай». Тим, хто встиг зголодніти, можна було почастуватися кашею та юшкою, а діти могли поласувати солодкою ватою та морозивом.


«Спорт єднає нас» в Цибулевому – вартий наслідування приклад синергії зусиль місцевих активістів Алли Білоголової, Анатолія та Світлани Головатенків, Наталії Єльник, Сергія Жугана, Алли Каракай, Тетяни Кондратенко, Анастасії Мудревської, Тетяни Нагуляк, Тетяни Решетнікової, Тетяни Халявки (саме вони й складають нині Ініціативну групу села Цибулевого), сільської ради (староста села Людмила Таранець не тільки долучилася до організаційних моментів, але й взяла участь у волейбольних змаганнях), фермерів (допомогу надало ПСП «Обрій» та його керівник Валерій Недовоз), церкви (священик Миколаївської церкви отець Василь забезпечив для діток солодку вату та морозиво). Особливий тон святу задавав ведучий – спортсмен, журналіст, популяризатор спорту Євген Савранський.


Текст – Дмитро Шульга

Фото – Frame Studio Kropyvnytskyi


     

 

2059Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: