Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
Дата: 7 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/08/07/salmoneloz-hvoroba-nebezpechna.htm
суспільство, 7 серпня 2019

Сальмонельоз – хвороба небезпечна

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


У І півріччі 2019 року в Україні кількість випадків захворювання на сальмонельоз зменшилася на 3,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року. В структурі всіх гострих кишкових інфекцій захворювання на сальмонельоз становили лише 7,4%, але в структурі розподілу спалахів за етіологічним фактором спалахи, викликані сальмонелою, знаходяться на другому місці. Відповідно на першому місці - спалахи, викликані вірусами (рото-, адено-, норо-).


У Кіровоградській області в І півріччі 2019 року санітарно-епідемічна ситуація з захворюваності на сальмонельоз була спокійною, однак у липні в м. Кропивницькому зареєстровано спалах сальмонельозу у побуті, при цьому постраждало 12 осіб (в тому числі 2 дітей віком до 18 років).


Фахівці Держпродспоживслужби області провели санітарно-епідеміологічне розслідування цього випадку. Встановлено, що всі страви готувалися в домашніх умовах, а продукти для виготовлення страв були придбані в магазинах торгівельної мережі м. Кропивницького.


З метою перевірки якості та безпечності харчового продукту, який міг спричинити спалах (курячих яєць), фахівці Держпродспоживслужби здійснили перевірки магазинів торгівельної мережі, в якій було придбано продукт. Для проведення лабораторних досліджень відібрано зразки харчової продукції. За результатами досліджень в зразках курячих яєць бактерій роду Salmonellaне виявлено.


Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наголошує: легше попередити захворювання, ніж боротися з його наслідками. З рекомендаціями щодо недопущення випадків сальмонельозу та заходів безпеки під час поводження з харчовими продуктами читайте за посиланням.




1955Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: