Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: УДМС у Кіровоградській області
Дата: 9 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/07/09/chomu-vazhlivo-zberigati-osobisti-kljuchi-pin-ta-pak-kodido-id-kartki.htm
суспільство, 9 липня 2019

Чому важливо зберігати особисті "ключі" ПІН- та ПАК-кодидо ID-картки

УДМС у Кіровоградській області


Використання у повному обсязі документу нового покоління - паспорта громадянина України у формі ID-картки забезпечують два ПІН- та два ПАК-коди.


Своєрідні "ключі" до ID-картки  (ПІН1 та ПІН2) призначені для ідентифікації та авторизації доступу до безконтактного електронного носія, а також для накладення електронного цифрового підпису.


Під час отримання ID-картки власник самостійно обирає цифрові комбінації – персональні ідентифікаційні номери (ПІН1 і ПІН2) та персональні авторизаційні коди (ПАК1 і ПАК2), а надалі – має забезпечити конфіденційне зберігання цієї інформації. Ці цифрові комбінації не зберігаються жодними системами ДМС, а містяться лише на чіпі ID-картки.


Важливо, що якщо власник ID-картки не пам’ятає своїх ПІН- та ПАК-кодів і доступ до безконтактного електронного носія заблоковано у разі їх неправильного введення, його ID-картка не втрачає чинності і нею можна користуватися протягом терміну її дії. Однак, у даному випадку використання ID-картки буде частково обмеженим.


Якщо ж власник ID-картки бажає користуватися своїм паспортом у повному обсязі, йому потрібно буде звернутися до будь-якого підрозділу ДМС для оформлення нового паспорту.


Нагадаємо, що основною перевагою ID-картки є високий рівень захисту. Завдяки імплантованому електронному безконтактному носію (чіпу), який містить персональні та біометричні дані власника ID-картки, її на сьогоднішній день неможливо підробити чи скопіювати.



1491Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: