Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: УНН
Дата: 21 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/06/21/medik-rozpoviv-jak-proholodzhuvatisja-u-litnju-speku.htm
суспільство, 21 червня 2019

Медик розповів, як прохолоджуватися у літню спеку

УНН


У період спеки необхідно завжди мати при собі воду, уникати відкритого сонця, а також споживати менш калорійну їжу. Про це розповів головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка в коментарі кореспонденту УНН.


"Спека найбільш небезпечна, коли відкрите сонце, нема доступу свіжого повітря, де багато асфальту, каменів, нема зелені, нема водоймищ", - зазначив Стойка.


Тому, за його словами, треба оцінити свій стан здоров’я і ретельно продумати маршрут пересування.


"Люди, в яких є гіпертонічна хвороба або інші захворювання, які чутливо реагують на спеку або виснажені хворобою, їм треба оберігати себе, виходити у більш безпечний період дня – зранку або ввечері, брати парасольку з собою, якісні темні окуляри, щоб не пропускали ультрафіолету", - розповів Стойка.


Він додав, що важливо брати з собою серветки вологі або такі, що можна було б змочити і прикласти до ліктьових, колінних згинів, під пахви, до шиї – туди, де на тілі найближче розташовані судини.


"Обов’язково мати з собою воду, щоб пити та змочувати шию, потилицю", - пояснив Стойка.


Крім того, варто споживати менш калорійну їжу, а їсти більше овочів та фруктів.


"Пити можна і холодне, і гаряче, головне – у достатньому об’ємі. Гаряче буде викликати потовиділення та буде охолоджувати організм. Холодне теж буде сприяти охолодженню", - сказав Стойка.


Також, за його словами, варто зменшити споживання солодкого.


"Тобто, щоб вода або чай були не дуже солодкі, бо буде сечогінний ефект і, таким чином, нівелювання прохолоди", - підсумував лікар.


фото - Педагогічна преса

2002Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: