Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Сектор комунікації поліції Кіровоградської області
Дата: 10 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/06/10/do-uvagi-za-porushennja-vimog-pozhezhnoi-bezpeki-u-prirodnih-ekosistemah-peredbacheno-administrativnu-ta-kriminalnu-vidpovidalnist.htm
суспільство, 10 червня 2019

До уваги: за порушення вимог пожежної безпеки у природних екосистемах передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


Із настанням пожежонебезпечного періоду щороку поліцейські долучаються до спільних рейдів із рятувальниками та представниками лісових господарств щодо проведення роз’яснювальної роботи серед населення.


Громадян закликають під час перебування у лісових масивах, лісосмугах та на сільгоспугіддях дотримуватися правил пожежної безпеки.


Поліція нагадує, що за їх порушення законом передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.


До 5 років обмеження чи позбавлення волі (ст. 245 Кримінального кодексу України) карається знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні вогнем. У випадку, якщо такі дії ще й спричинили загибель людей чи масову загибель тварин, термін ув’язнення сягне від 5 до 10 років.


Накладення штрафу на громадян у розмірі від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян передбачено статтею 77 КУпАП – за порушення вимог пожежної безпеки в лісах.


Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


За самовільне випалювання рослинності або її залишків громадянам та посадовим особам, згідно зі статтею 77-1 КУпАП, також доведеться сплатити різного розміру штраф.



2095Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: