Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Ольга Войнікова, провідний фахівець з питань зайнятості Вільшанської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 15 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/05/15/na-kirovogradschini-atovets-vidkriv-biznes-u-ridnomu-seli.htm
суспільство, 15 травня 2019

На Кіровоградщині атовець відкрив бізнес у рідному селі

Ольга Войнікова, провідний фахівець з питань зайнятості Вільшанської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Позитивні приклади успіху одних людей – це поштовх до активних дій для інших. Серед них і Василь Володимирович з Вільшанського району. 


«Перебуваючи у зоні АТО, у моменти коли наступала повна тиша, я по-справжньому усвідомив, як я люблю рідну землю. До мене неодноразово приходили думки, що після повернення додому, я обов'язково буду займатися улюбленою справою – тваринництвом», – ділиться спогадами Василь Володимирович.


Тоді про підприємницьку діяльність чоловік навіть не замислювався. Але три роки служби у Збройних Силах України, у тому числі і в зоні АТО/ООС, загартували характер та додали впевненості у своїх силах. 


Повернувшись зі служби, потрібно було годувати сім’ю. Вирішивши усі побутові проблеми, одразу взявся шукати роботу. Переглянувши наявні вакансії чоловік зрозумів, що має бажання працювати на самого себе. Від фахівця з питань зайнятості Василь Володимирович почув про сприяння служби зайнятості у започаткуванні власної справи. 


Отримавши низку соціальних послуг, відвідавши різноманітні інформаційні заходи, Василь Володимирович створив і захистив свій бізнес-план: його підприємницька ідея – розведення овець і кіз.


Демобілізований військовослужбовець скористався одноразовою виплатою допомоги по  безробіттю на започаткування бізнесу та впевнено зробив перші кроки – оформив всі необхідні документи та закупив будівельні матеріли для будівництва вівчарні.


Чоловік розумів, що власна справа та напрямок який він обрав – гарна альтернатива для того, хто не цурається важкої праці та не боїться безсонних ночей. «Коли ти сам собі роботодавець – відповідно зростають вимоги до самого себе, як працівника», – говорить Василь Володимирович.


Справа Василя Володимировича – молода і щойностворена,  проте планів у чоловіка чимало: збудувати вівчарню, розвести гарні породи кіз та овець. Він добре розуміє, що для розвитку його справи, необхідно створити усі умови для догляду за козами та вівцями: потрібно тепле приміщення з хорошою вентиляцією і відсутністю протягів.


«Я вірю у свої сили та власну справу, адже у мене для цього є найголовніше – підтримка моєї родини», – резюмує Василь Володимирович.


1647Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: