Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Світлана Ткаченко, провідний юрисконсульт Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 12 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/12/12/za-nepodannja-zvitu-pro-vakansii-shtraf-.htm
суспільство, 12 грудня 2018

За неподання звіту про вакансії - штраф?

Світлана Ткаченко, провідний юрисконсульт Кіровоградського обласного центру зайнятості


Яка відповідальність передбачена за неподання звіту про вакансії? Чи можливо подавати звіт №3-ПН у електронному вигляді?


Р. Балдачевський, м.Олександрія


У  листі від 25.05.2017 р. №420/0/126-17/243 зазначено, що Закон про зайнятість населення та інші нормативно-правові акти не передбачають фінансових санкцій для роботодавців чи адміністративної відповідальності для посадових осіб за неподання звітності про вакансії.


Для оперативного вирішення питання добору персоналу та пришвидшення укомплектування вакансій форму №3-ПН може бути подано роботодавцем до будь-якого центру зайнятості області, незалежно від місцезнаходження роботодавця, засобами електронного зв'язку.


Оскільки у формі №3-ПН передбачено підпис роботодавця, то при надсиланні до центру зайнятості електронною поштою сканованої форми №3-ПН за роботодавцем залишається обов'язок підтвердження раніше поданої таким способом звітності паперовим носієм, завіреним підписом (керівника або уповноваженої ним особи, фізособи - підприємця). У паперовій формі №3-ПН фахівець центру зайнятості проставляє відмітку про прийняття: зазначає дату прийняття, свою посаду, прізвище, ім'я, по батькові та проставляє особистий підпис.


Звертаємо Вашу увагу на те, що велектронному кабінеті роботодавця передбачена можливість подання звітів за формою №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії),в тому числі і уточнювальних, в онлайн-режимі до державної служби зайнятості та подальшим завантаженням фахівцем центру зайнятості в базу вакансій. Крім того передбачена можливість переглядати звіти за формою 4-ПН, 1-ПА, які подавались до служби зайнятості.


фото - Скадовська Міська Рада

3201Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: