Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 19 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/09/19/top-5-konkurentiv-bitkoini.htm
суспільство, 19 вересня 2018

Топ-5 конкурентів біткоіни


Європейська фінансова компанія Worldcore склала у вересні 2018 року список з 5 криптовалюта, які в 21 столітті мають потенціал використання і аудиторію охоплення, зіставні з біткоіни.


У всьому різноманітті криптовалюта біткоіни займає особливе місце. Як перше грошове засіб, випущене на неемісійних засадах. Як «золотий стандарт» кріптоіндустріі. Як найпопулярніша і модна інновація Фінтех-індустрії, зі світовим впізнавання під 80%. Як ключова валюта кріптовалютной системи до якої формуються обмінні пари, адже курс будь-якої криптовалюта до фіатним грошей, крім біткоіни, не визначається per se, а через торгову пару USD / BTC.


І тим не менше, при цілковитому домінуванні біткоіни на кріпторинке (капіталізація - 110 млрд доларів США на початок вересня 2018, 57% ринку - капіталізація біткоіни), існують криптовалюта, які якщо і не наступають основній валюті на п'яти, то, у всякому разі, не відрізняються за капіталізацією на багато порядків, і, головне, мають перспективи зростання в найближчі роки за рахунок граничної корисності, недооціненою на справжній момент.


«Ми оцінювали криптовалюта більше з точки зору споживчої цінності сьогодні і заняття їй певної ринкової ніші, ніж чим по технологічним інноваціям і хайп, - говорить Олексій Насонов, CEO Worldcore, - як показує практика, хард-форк або навіть зміна блокчейна на більш прогресивний і безпечний - це технічний процес, який завжди можна пояснити власникам. Зате бренд і що склалася аудиторія користувачів - це найцінніший ресурс, що є у криптовалюта. Тому наш рейтинг більш консервативний і менш ангажований, ніж, скажімо, щомісячний рейтинг CCID ».


1. криптовалюта номер два в світі вже більше двох років - це Ефіріум (ETH). Капіталізація - 20 млрд доларів США. У рейтингу Worldcore їй відводиться також особливе місце, як першої криптовалюта, популяризувати смартконтракти в блокчейне і пробила бар'єр між кріптотехнологіямі і фінансовим мейнстримом. Її чекає прекрасне фінансове майбутнє, оскільки існує бренд, існує величезне коло користувачів смарт-контрактів. Напевно, відсотків вісімдесят успішних ICO працюють саме в екосистемі Ефіріума, і команда розробників цього блокчейна чи не найсильніша на планеті. Досягнення Бутеріним своєї заявленої мети в кілька десятків тисяч транзакцій в блокчейне в секунду зробить ефір однієї з найбільш технологічно привабливих криптовалюта. Хто ж не хоче продати свого котика за кілька миттєвостей!


2. EOS. Капіталізація - 5 млрд доларів США. П'яте місце. «Ефіріум-кілер», як її називають самі творці валюти. Більш досконала система розподілених додатків і смарт-контрактів. Знаходиться в початковій стадії розробки, але потенційно може обслуговувати до мільйона транзакцій в секунду! У конкурентній економіці завжди існують лідери і наздоганяють, іноді вони міняються місцями, без конкуренції будь-який проект приречений на стагнацію і деградацію. Природний відбір виявляє кращих, змушує вкладати гроші в розробку та інновації, а не будувати палаци і марнувати життя. Запуск mainnet EOS запустив механізм суперництва Ethereum і EOS, збільшивши їх перспективність для інвестування.


3. монери (XMR). Капіталізація - 1,8 млрд доларів США. Дев'яте місце. Валюта весь час перебувала в кінці першої десятки-початку двадцятки по капіталізації. Чи не високо, але і не низько. Володіє двома основними перевагами, які поставили її на третє місце в рейтингу Worldcore:


• Анонімність CryptoNote-CryptoNight протоколу, за рахунок цього у монети велика популярність в даркнета і у людей, зацікавлених в приховуванні інформації про себе та свої транзакції. Невипадково кріптобіржі потихеньку обмежують оборот криптовалюта на протоколах CryptoNote і Equihash.


• За заявами розробників, монери завжди залишатиметься "ASIC proof" - захищеною від Майнінг Асіка. У тому числі і з-за хард-Форк мережі, останній з яких відбувся в кінці квітня 2018.


4. Stellar Lumens (XLM). Капіталізація - 3,8 млрд доларів США. Шосте місце. Брат широко відомого Ripple, якого виховує батьком Джедом МакКалеб, а не залишився в іншого батька Кріса Ларсена. Колаборація XLM з девелоперським підрозділом IBM в кінці минулого року до сих пір недооцінена ринком. Швидше за все, сімейні відмінності будуть наростати, організовуючи конкуренцію на ринку транскордонних банкових послуг. Вибухове зростання ріппл був пов'язаний з проникненням на ринок міжбанківських платежів, але його x-технології до сих пір знаходяться в бета-тестуванні. У Stellar є можливість за участю «блакитного гіганта» запропонувати більш ефективні фінансові інтерфейси для міжбанківських платежів.


5. Nebulas (NAS). Капіталізація - 63 млн доларів США. 83 місце. У блокчейн-світі повинен бути і блокчейн-пошуковик. Розробники називають Nebulas гуглом кріптоміра, критики - заангажованим оцінювачем смартконтрактов. Істина, як і завжди, - посередині, але підсумковий результат буде залежати від незалежності позиції китайської команди розробників, в якій є бренди світового рівня, наприклад засновник NEO (1 мрд доларів, 14 місце) Хіттерс Сюй. Плюс заморозка на 7 (!) Років продажу токенов, що належать команді дозволяє припустити серйозність підходу до проектування.


2001Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: