Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Талашкевич. Прес-клуб
Дата: 23 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/08/23/-shkola-tolerantnosti-na-svitlih-vodah.htm
суспільство, 23 серпня 2018

«Школа Толерантності» на світлих водах

Вікторія Талашкевич. Прес-клуб



Post Featured Image


Невеликі міста у Центральній Україні часто обділені увагою великих громадських проектів, ініціатив та кампаній. З огляду на це саме місто Світловодськ (місто на світлих водах), що на Кіровоградщині, було вибране локацією для проведення «Школи Толерантності», організаторами якої спільно виступили Запорізький обласний благодійний фонд «Гендер Зед» та громадська організація «Прес-клуб реформ» за підтримки німецького фонду «Пам'ять, відповідальність та майбутнє» (EVZ).





До участі у навчанні подали заявки майже сорок осіб із різних міст України, тож був понад дві людини на місце. В результаті Оргкомітет запросив до участі у Школі вісімнадцять журналістів електронних та друкованих ЗМІ, громадських діячів та активістів, а блогерів і блогерок із Кропивницького, Києва, Черкас, Кременчука, Полтави, Харкова та, звісно, Світловодська.



Сама Школа мала на меті розвіяти міфи, пов’язані із темами сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, акцентувати на важливості коректного висвітлення цих тем у медіа, обговорити проблематику мови ворожнечі, а також надати інформацію про стадії прийняття людиною своєї сексуальності та методиками підготовки до інтерв’ю



Також під час тренінгу присутні дізналися базову інформацію стосовно ЛГБТІ-людей, сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності, коректної лексики, наукового погляду на гомо- , бі- , та інтерсексність, тощо. Теоретична частина тренінгу збалансовано доповнювалася виконанням різноманітних практичних завдань під керівництвом досвідчених тренерів та тренерок, а також переглядом цікавих тематичних фільмів.



Ось як відгукується про «Школу Толерантності» її учасниця Світлана: «Минуло вже два дні, від закінчення Школи толерантності з питань соціальної орієнтації та гендерної ідентичності, а я ще досі під враженням: від тієї маси інформації яку отримала, та від душевного тепла і царства єдності, яке створили тренери цього заходу. Хочеться знову і знову дякувати людям, що вміють створювати такі добрі простори та всім учасникам. До цього тренінгу, я знала що є люди, ідентичність яких відрізняється від моєї та більшості, але особливої уваги на життя та соціалізацію цих людей не звертала, користуючись в більшості випадків думкою мас стосовно їхніх проблем. На сьогодні, розумію що в багатьох випадках думка сформована масмедіа, часто є хибною - більшість людей, як і я свого часу, не розуміючи глибини питання користуються навіюванням з боку масмедіа не заглиблюючись в деталі та особистості... Як висновок цього посту, та всього мого навчання беру для себе: «Перш ніж кидати каміння, в бік будь-кого іншого, хто від мене відрізняється, треба думати про те, що він чи вона - теж людина, зі своїм внутрішнім світом, сприйманням, особливостями, бажаннями та мріями. Памятати, що кожне слово має особливу вагу для людини, яка відчуває себе "не такою" як інші, і бути толерантними відносно всіх, хто вміє і не вміє захищатися. Розібратися з поняттями, це не так важко як здається, і не кидати конфліктні слова які не стосуються людини чи її орієнтації, коли сама не дуже розумію їх, виражаючи своє негативне ставлення до інших. Пропоную всім небайдужим, скористатися моїми висновками та вдосконалювати себе в умінні толерантно ставитися до будь-кого іншого, не порушуючи права та свободу.».



По завершенні тренінгу усі учасники та учасниці отримали сертифікати про участь у «Школі Толерантності».


1826Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: