Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Валерія Семенкова
Дата: 14 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/08/14/stazhuvannja-dievii-shljah-znaiti-robotu-ta-pratsivnika.htm
суспільство, 14 серпня 2018

Стажування – дієвий шлях знайти роботу та працівника

Валерія Семенкова


Питання задоволення потреб ринку праці є на сьогодні актуальним. Кожен хоче отримати престижну високооплачувану роботу, а роботодавці прагнуть мати висококваліфікованих робітників. Позитивним досвідом узгодження інтересів служби  зайнятості, безробітних та роботодавців є підвищення кваліфікації  безробітних шляхом стажування безпосередньо на робочому місці у роботодавця.


Наприклад, пані Ірина, не дивлячись на свій досить молодий вік, мала вже більше шести років трудового стажу, але, так склалися обставини, що дівчина втратила роботу тазвернулася за допомогою у працевлаштуванні до  Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості центру зайнятості.Бажання знайти роботу, знову стати членом трудового колективу у Ірини було достатньо велике, тому дівчина активно відвідувала усі заходи у Знам’янській міськрайонній філії: семінари з техніки пошуку роботи, ярмарки та міні-ярмарки вакансій. Доля любить наполегливих.


Улипні поточного року вонабула направлена Знам’янською міськрайонною філією Кіровоградського обласного центру зайнятості на стажування до фізичної-особи підприємця Фреюк А.А. за фахом продавець продовольчих товарів.Ірина в свій час працювала продавцем продовольчих товарів, але з’явилися нові вимоги у професії до робітника та й специфіка роботи також різна, тому треба було повчитись знову та оволодіти новими знаннями з відомої професії.


Під час стажування Ірина набула потрібних навичок, професійного досвіду, опанувала специфіку роботи саме на цьому робочому місці. У роботодавця також був час придивитися до потенційного працівника, оцінити його професійну майстерність.


Після успішного проходження стажування Ірина була працевлаштована продавцем продовольчих товарів. Зараз вона впевнена у своїх професійних знаннях, як продавець, привітно обслуговує покупців і має задоволення від того, що знову має роботу, працює, відчуває себе часткою трудового колективу. Мрії здійснюються, тільки треба вірити у їх здійснення та бути наполегливою.


Таким чином, така форма навчання дозволяє максимально задовольнити потреби всіх сторін.Особи, якітривалий час не працювали, або ж працювали в іншій галузі, мають можливість відновити свої знання, адаптуватися  до трудового та технологічного ритму, а також зарекомендувати себе і отримати робоче місце. Роботодавець же, у свою чергу, отримує працівника, вже знаючи, ділові  та професійні якості, а безробітний, проходячи стажування, – змогу придивитись до умов роботи, відносин, які склалися в колективі, набути досвіду роботи необхідного саме на цьому підприємстві.


1382Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: