Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 8 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/05/08/sogodni-ukraintsi-vidznachajut-den-pam-jati-ta-primirennja.htm
суспільство, 8 травня 2018

Сьогодні українці відзначають День пам’яті та примирення


Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та примирення.


Як передає УНН, пам’ятний день 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини, в Україні встановлений указом Президента від 24 березня 2015 року.


Мета відзначення  – гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму.


8 травня 1945 Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла Акт про беззастережну капітуляцію збройних сил Нацистської Німеччини, підписаний наступником Гітлера, президентом Німеччини Карлом Деніцом.


Резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 22 листопада 2004 року, приуроченою до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі, проголошені присвячені пам’яті жертв цієї війни Дні пам’яті та примирення, що відзначаються 8 та 9 травня.


Європейський Союз затвердив 9 травня як День Європи на саміті в Мілані 1985 року, вирішивши увічнити день проголошення Декларації Шумана.


Також 9 травня вважається Днем народження Європейського Союзу.



1769Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: