Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Олена Морозова - начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППДКропивницького місцевого центру з надання безоплатної втор
Дата: 1 грудня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/12/01/dopomoga-viiskovosluzhbovtsjam-odne-z-zavdan-sistemi-bezoplatnoi-pravovoi-dopomogi.htm
суспільство, 1 грудня 2017

Допомога військовослужбовцям – одне з завдань системи безоплатної правової допомоги

Олена Морозова - начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППДКропивницького місцевого центру з надання безоплатної втор


29 листопада поточного року,  фахівці відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Морозова та Катерина Полоз провели робочу зустріч з координатором ГО "Центр ресоціалізації військових «Коловорот» Андрієм Фоменком.


Олена Морозова розповіла, що завдяки  внесеним змінам до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які вступили в дію з 5 січня 2017 року, значно розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Так, до таких осіб відносяться: ветерани війни – учасники бойових дій; громадяни, які претендують на отримання статусу УБД, у тому числі учасники АТО, інваліди та учасники сімей загиблих у воєнних діях.


Катерина Полоз звернула увагу, що за ініціативи Всеукраїнського об’єднання учасників АТО “УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!” створено програму “Соціальна картка учасника АТО”, яка дозволяє учасникам бойових дій та членам їх сімей отримувати необхідну допомогу.


На сьогодні ця соціально-правова програма, за допомогою відповідного програмно-технологічного забезпечення, дозволяє кожному власнику отримувати такі можливості:


- безкоштовна правова підтримка та юридична консультація;

- безкоштовне обстеження та надання медичних послуг;

- психологічна підтримка;

- знижки на покупки у всеукраїнських торгових мережах;

- освітні, оздоровчі та розважальні програми для учасників АТО та членів їх родин.


Фахівчині акцентували увагу на тому, що отримати соціальну картку може кожен військовослужбовець, який має посвідчення учасника бойових дій. Інформацію щодо можливості оформлення та отримання соціальних карток учасника АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!" можна дізнатись на веб-сайті http://ukrazom.org/ або у  центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


У свою чергу Андрій Фоменко розповів, що ГО "Центр ресоціалізації військових «Коловорот» включає в себе широкий спектр завдань по поверненню військовослужбовців до цивільного життя.


«Тут проводяться зустрічі, реабілітаційні заходи, консультації. Також ми розширюємо кількість психологів, яких залучаємо до роботи з військовослужбовцями. Надаємо можливість на нашій базі проводити тренінги дійсним військовослужбовцям”, – зауважив координатор ГО "Центр ресоціалізації військових «Коловорот».


Результатом проведеної зустрічі є домовленість з координатором ГО "Центр ресоціалізації військових «Коловорот» Андрієм Фоменком щодо подальшої співпраці та направлення до Кропивницького місцевого центру з надання БВПД громадян, яким необхідна правова допомога.


Довідково:

ГО "Центр ресоціалізації військових «Коловорот» знаходиться за адресою:


м. Кропивницький, вул. Гоголя, 44, т. 050 055 33 27.


До Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою:


м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53, тел. (095) 87-662-33, (0522) 32-08-24.




kirovohrad.legalaid.gov.ua/


2081Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: