Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: У ДСНС України у Кіровоградській області
Дата: 14 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/08/14/-berezhit-lisi-vid-pozhezh-zaklikali-gromadjan-rjatuvalniki-lisniki-ta-politseiski.htm
суспільство, 14 серпня 2017

«Бережіть ліси від пожеж!» – закликали громадян рятувальники, лісники та поліцейські

У ДСНС України у Кіровоградській області


Збереження зелених насаджень – справа кожного свідомого громадянина, тому що пожежі в лісах, лісопарках переважно стаються з вини людини. Профілактика знищення «легенів планети» від вогню – одне із завдань Служби порятунку. Однією із форм профілактичної роботи є безпосередні розмови з громадянами на теми дотримання правил пожежної безпеки.


12 серпня фахівці Управління ДСНС у Кіровоградській області спільно з рятувальниками Олександрійського міськрайвідділу У ДСНС в області, лісниками та поліцейськими провели рейдову перевірку в лісовому масиві Олександрійського району. 


Зокрема усім, з ким фахівці Служби порятунку поспілкувались, вони розповіли про статистику пожеж у природних екосистемах та зазначили, що найчастіше причиною масштабних загорянь є людська недбалість та байдужість. 


Рятувальники наголошували, що незважаючи на суху спекотну погоду, громадяни, порушуючи правила поведінки в лісі, розводять багаття та можуть необачно кинути непогашений недопалок цигарки чи сірник. Багато не потрібно, щоб запалала суха рослинність чи хвойний настил у лісі, а наслідки від таких пожеж природа заліковує довгі роки. Слід пам’ятати, що в період високої пожежної небезпеки взагалі заборонено запалювати вогонь у лісах, посадках, лісопарках тощо.


На завершення розмови, щоб правила поведінки в лісі краще відклались у підсвідомості громадян, рятувальники роздали тематичні листівки.


   


2399Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: