Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Управління ДСНС України у Кіровоградській області
Дата: 17 липня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/07/17/rjatuvalniki-zaklikali-gromadjan-dotrimuvatis-pravil-pozhezhnoi-bezpeki-u-lisah.htm
суспільство, 17 липня 2017

Рятувальники закликали громадян дотримуватись правил пожежної безпеки у лісах

Управління ДСНС України у Кіровоградській області


15 липня рятувальники районних підрозділів У ДСНС України в області провели роз’яснювальну роботу з громадянами щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки у лісових массивах в Новомиргородському, Новоархангельському та  Маловисківському районах. Усім, з ким фахівці Служби порятунку поспілкувались сьогодні, вони розповіли про статистику пожеж у природних екосистемах та наголосили на тому, що у більшості випадків масштабних загорянь причиною є людське недбальство та звичайна байдужість.


Рятувальники зазначили, що у суху спекотну погоду, громадяни, всупереч правилам поведінки в лісі, розводять багаття та можуть необачно кинути непогашений недопалок цигарки чи сірник. Це в свою чергу призводить до пожеж сухої рослинності чи хвойного настилу у лісі,  наслідки від яких природа заліковує довгі роки. Тому, усім без винятку, слід пам’ятати, що в період високої пожежної небезпеки взагалі заборонено запалювати вогонь у лісах, посадках, лісопаркових зонах тощо.


На завершення розмови, щоб правила поведінки в лісі краще відклались у підсвідомості громадян, вогнеборці роздали тематичні листівки.


   



2345Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: