Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: В’ячеслав Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту
Дата: 29 травня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/05/29/e-sriblo-naivischoi-probi-.htm
суспільство, 29 травня 2017

Є срібло найвищої проби!

В’ячеслав Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту



«Олександрія» (U-19) – «Дніпро» (U-19) – 1:0 (0:0).


28.05.2017 р., початок 14-00, стаіон  «ГОЛовківський», Головківка, 100 глядачів, + 21С°


Арбітр: Лапко С.Р. (Львів)


Асистенти арбітра: Кобялко Р.М. (Вінницька обл.), Михайлюк П.В. (Черкаси)


4-й арбітр: Поліщук М.П. (Кривий Ріг)


Спостерігач арбітражу: Муравйов О.В. (Маріуполь)


«Олександрія»: Чернятинський, Штепін, Дем'яновський, Гура, Корешков (Антошик, 46), Сердюк, Пастухов – к/к, Максимець (Тітаренко, 46), Свинобой (Лачинов, 46), Боженар (Сапелкін, 77), Ніколаєв (Дрозд, 82)


Запасні: Тарасюк, Погорілий


Ст. тренер – І.Костиря


«Дніпро»: Дорошенко, Андрушко (Бессонов, 78), Тарадуда, Нечистенко – к/к, Кулініч, Терехов, Назаренко, Ховайко (Скляренко, 51), Карповський (Романюк К., 57), Саблін,  Романюк Б. (Рудавський, 75)


Запасні: Луговський


Ст. тренер – В.Кернозенко


Попередження: Тітаренко (67) – Нечистенко (17) 


Голи: Штепін (59)


На заключну гру сезону 2016/2017 (це 26 тур) наймолодший склад ФК «Олександрія» (U-19) вийшов вже у ранзі бронзових призерів чемпіонату. А гости – «Дніпро» (U-19) –  посідали передостаннє 13 місце з 22 очками. Коментарі тут зайві. Повідомлю, що у першому колі 29.10.2016 року на стадіоні «Металург» у  Новомосковську підопічні Ігоря Костирі  обіграли хлопців з берегів Дніпра, забивши два м'ячі і не пропустивши у власні ворота жодного. 


Нагадаю, як я закінчив свій попередній спортивний репортаж, коли футболісти ФК «Олександрія» U-19 обіграли «Скалу» U-19 Стрий (цитата): «Ця перемога підопічних Ігоря Костирі дозволила команді ФК «Олександрія» U-19 за тур до закінчення чемпіонату стати володарями бронзових медалей, з чим ми і вітаємо тренерський штаб, гравців та персонал. Молодці! Та це ще не все! Є реальний шанс поборотися за срібло! А чому б ні? Всі точки над «і» будуть розставлені у останньому турі! Дочекаємось!». 


Але для того, щоб завоювати срібні медалі, треба було «Олімпіку» U-19 виграти у  «Шахтаря» U-19 (він був номінальним господарем поля). Відверто кажучи, насторожувало лише те, що ці обидві команди мають донецьку прописку. Але, з іншого боку, ми знали що «Олімпік» U-19 завжди прагне переграти своїх земляків – «Шахтар» U-19 і тому розраховували на перемогу саме «Олімпіка».  А олександрійцям треба було сьогодні виграти вдома у «Дніпра» U-19 з любим рахунком.


Сьогоднішня зустріч була дійсно останньою у чемпіонаті України з футболу серед команд  U-19 сезону 2016/2017, адже решта з них свої ігри зіграли ще на передодні (25 та 27 травня). Отже, ми знали, що поєдинок «Шахтар» U-19 – «Олімпік» U-19 завершився з рахунком – 1:3. Клас! Тепер справа була лише за нами! А от тепер відправляємося на домашню арену нашої юнацької команди – красень-стадіон «ГОЛовківський» у перлину степового краю Головківку і уважно спостерігаємо за цим двобоєм. 


Початок гри, чесно кажучи, був не дуже видовищним. Обидві команди діяли якось обережно і акуратно, намагаючись контролювати гру. Та м’яч «гостював» по черзі то у одній, то у другій команді. Гра була доволі рівною, але взагалі без моментів. Відчувалась і нервозність у діях юних олександрійців, адже на них дуже тиснула відповідальність за результат цього архіважливого двобою. Тому вони і діяли не розкуто. І лише на 20-й хвилині Даниїл Боженар з правого флангу атаки пробив потужно по воротах дніпрян, та м’яч  пролетів трохи вище поперечини. Хвилиною пізніше вже Володимир Ніколаєв з лівого флангу атаки пробив потужно низом та «круглий» пролетів повз ворота. Після цього моменту, без сумніву, гра пожвавішала. Активізувалися і гості. На 33-й – вони дуже потужним та точним ударом провірили надійність голкіпера «городян» Олександра Чернятинського. І той не схибив! Він зробив чудовий сейв та перевів «шкіряного» за лицеву лінію. Потім у господарів поля було ще безліч моментів та, от біда, до голу справа так і не дійшла. На перерву команди пішли, коли на табло висвічували «баранки», хоча, насправді, рахунок міг би бути зовсім іншим…


Другий тайм розпочався активно. Цьому сприяли аж три заміни у складі «трикольорових». Саме свіжі гравці пришвидшили темп поєдинку. Відчувалося, що тренерський штаб господарів газону під час перерви провів зі своїми виконавцями дуже серйозну чоловічу розмову…  Адже нам потрібен був гол. І він відбувся!!! На 59-й хвилині у дуже складній ситуації, знаходячись у облозі гравців «Дніпра» у межах карного майданчику, наш кремезний центральний захисник Данило Штепін якимось дивом примудрився загнати м’яча у сітку воріт кіпера Дмитра Дорошенка. Є 1:0!!! Піймавши кураж, підопічні Ігоря Костирі продовжили свої сміливі рейди до воріт «Дніпра» та забитих голів ми більше так і не побачили. Рахунок зустрічі так і залишився – 1:0. 


Таким чином, ми у підсумку набрали 51 очко і завоювали срібні медалі! Погодьтеся, чудовий подарунок юних футболістів до Дня міста Олександрії!!! Бронзові медалі у «Шахтаря» U-19 (50 очок), а золото вибороло «Динамо» U-19 Київ (70 залікових балів).


2003Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: