Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: С.Щербина, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Долинського районного центру зайнятості
Дата: 15 травня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/05/15/lisovii-tsentr-veseli-bokovenki-vidkriv-dveri-dlja-uchnivskoi-molodi.htm
суспільство, 15 травня 2017

Лісовий центр «Веселі Боковеньки» відкрив двері для учнівської молоді

С.Щербина, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Долинського районного центру зайнятості


Долинським районним центром зайнятості спільно з Дослідно-селекційним дендрологічним лісовим центром «Веселі Боковеньки» для учнів Навчально-виховного комплексу «Долинська гімназія» загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 організовано День відкритих дверей.  


Цікавою для учасників заходу була й зустріч з працівниками Дослідно-селекційного дендрологічного лісового центру «Веселі Боковеньки». Зокрема, Галина Підтикана, директор центру, ознайомила присутніх з історією створення парку та установи, напрямками діяльності тощо. 


Уважно діти слухали й представників професій - працівників, а саме тих, хто створює, дбає, та охороняє ліс. Вони розповідали про свою роботу, функції, які виконують, а також про необхідність збереження природи.


За їхніми словами, стати добрим лісовим господарем зможе той, хто любить природу, дбає про неї. Важливим є не лише наявність спеціальної освіти. Необхідно наполегливо працювати, знати особливості лісової роботи, життя лісу ін. При цьому неабияке значення має фізична підготовка, витривалість і винахідливість, мужність і стійкість, адже нерідко доводиться працювати в складних умовах, пов’язаних із стихійними природними явищами, лісовими пожежами тощо.


На завершення заходу відбулася екскурсія, під час якої учні розглядали малі архітектурні форми, природні та рукотворні пейзажі, різноманітні рослини (дерева, кущі, квіти), що завезені з різних куточків планети та які, завдяки копіткій та наполегливій людській праці, змогли зрости в степовій зоні та стати її перлиною. 


За словами й учасників, й організаторів, такі заходи є однією із ефективних форм профорієнтаційної роботи, що дають молоді можливість ознайомитися з професіями безпосередньо в реальних умовах, поспілкуватися із професіоналами, отримати відповідну інформацію з першоджерел.


Варто додати, що в даному випадку ці заходи мають й певну просвітницьку та виховну мету - привертають увагу молодого покоління до питання цінності природи для людства та виховують повагу й дбайливе ставлення до неї, любов до рідного краю.


2929Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: