Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: У ДСНС України у Кіровоградській області
Дата: 11 травня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/05/11/rjatuvalniki-spilno-z-patrulnoju-politsieju-provodjat-vistupi-pered-ditmi-prisvjacheni-bezpetsi-dorozhnogo-ruhu.htm
суспільство, 11 травня 2017

Рятувальники спільно з патрульною поліцією проводять виступи перед дітьми, присвячені безпеці дорожнього руху

У ДСНС України у Кіровоградській області


11 травня працівники Управління ДСНС в області відвідали дошкільний заклад №67 «Дельфін», загальноосвітню школу №14, гімназію №9 та школу-інтернат м. Кропивницький та загальноосвітню школу №10 с. Нове, де разом з патрульною поліцією провели заходи в рамках тижня безпеки дорожнього руху. Однак під час спілкування з з учнями та дошкільнятами торкнулись також теми безпеки в цілому. 


Зокрема рятувальники нагадали про небезпеки, які при недотриманні правил можуть виникнути саме у весняний період: пожежі в оселях та на відкритих територіях, загибель на воді, травмування у результаті необережного поводження з вибухонебезпечними предметами. 


Працівники Служби порятунку у доступній формі пояснили дітям, що сірники й запальнички не можуть бути іграшкою, а пустощі з вогнем призводять до пожежі. Що під час відпочинку на природі за багаттям повинні слідкувати дорослі, а малюкам ні в якому разі не можна палити листя, сміття, сухі гілки і траву. Що купатись у річці чи ставку можна тільки з татом чи мамою. 


Крім того, ще раз пригадали й правила безпечної поведінки вдома, як то - не вмикати електричні й газові прилади, не гратись сірниками й свічками, не виходити самим на балкон тощо. Особливо наголосили рятувальники на обережності з підозрілими предметами: чужими іграшками, залишеними пакетами, яскравими коробками, сумками, телефонами та іншим, що може виявитись вибухонебезпечним предметом. Про них обов’язково потрібно повідомити дорослих, не наближатись до них і ні в якому разі не торкатись. 


Усім присутнім на заходах рятувальники роздали листівки: підготовлені спеціально для малечі - з віршованою абеткою безпеки, а для старших школярів - з правилами поведінки у різних надзвичайних ситуаціях.



   



1765Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: