Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Дмитро Шульга, спеціально для "Кіровоград24"
Дата: 10 травня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/05/10/naikraschi-juni-futbolisti-oblasti-zi-znam-janschini.htm
суспільство, 10 травня 2017

Найкращі юні футболісти області – зі Знам'янщини

Дмитро Шульга, спеціально для "Кіровоград24"


Завершення весни – це час визначення переможців і призерів у провідних футбольних чемпіонатах та єврокубках. На початку травня кращих визначали і на фінальних обласних змаганнях з футболу серед сільських спортивних шкіл.


Звісно, дехто може визнати крайнім ступенем невігластва на межі з нахабством порівнювати, скажімо, Лігу Чемпіонів чи Лігу Європи та якийсь міжрайонний турнір. Але так може вважати хіба той, хто ніколи не бував на подібних змаганнях. Матчі, в яких юні спортсмени на полі відстоюють честь рідного села, містечка, регіону за видовищністю та інтригою дуже часто не поступається двобоям світових футбольних грандів. Власне, згаданий турнір, який приймало в себе село Головківка, що на Олександрійщині, став яскравим тому підтвердженням: у більшості матчів спостерігалася напружена боротьба і рахунок міг змінюватися кардинально буквально за лічені хвилини.


У першiй групi найкращий результат продемонструвала команда Кipoвоградського району, залишивши позаду спортсменiв з Олександрiйщини та Новгородкiвщини.


Другу групу виграла команда Знам'янського району, зігравши спочатку в безгольову нічию з однолітками з Вільшанського району, а потім перемігши 3:1 юних футболістів з Онуфріївщини, у той час як їхні суперники зігали у результативну нічию 2:2.


Отже, у вирішальному матчі зійшлися команди Кіровоградського та Знам'янського районів. Першими повели в рахунку спортсмени Кіровоградського району. Але ще в першому таймі юні футболісти Знам'янщини відігралися, а в другому – забили ще три голи. Хоча боротьба на цьому аж ніяк не закінчилися, хлопці з Кіровоградського району тисли на ворота суперників, але, завдяки багато в чому упевненій грі воротаря команди Знам'янщини Едуарда Шокула, їм вдалося відквитати лише один м’яч. Підсумковий рахунок – 4:2, і кращими футболістами серед сільських спортивних шкіл області стали спортсмени зі Знам'янського району: Володимир Бочковий, Сергій Завальнюк, Едуард Шокул, Костянтин Шевченко, Станіслав Колісник, Станіслав Тіхонов, Артур Лизунов, Станіслав Савченко, Максим Корсун, Роман Дем’яненко, Кирило Аніцой, Вадим Каракай, Володимир Катана, Олександр Брагар, Владислав Плохий та Сергій Костін. До речі, Сергій Костін, оформивши хет-трик у фінальному матчі та із загальним показником у 5 м'ячів, був визнаний найкращим бомбардиром змагань. З подібною звитягою вітаємо також, або навіть і в першу чергу, тренерiв Сергiя Жугана, Олександра Довженка та Євгена Бандурку. Команда-переможець щиро вдячна Анатолiю Головатенку за фiнансову та моральну пiдтримку.


2187Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: