Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 28 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/03/28/perspektivi-rozvitku-vidkritih-prostoriv-na-bazi-bibliotek-ta-molodizhnih-tsentriv.htm
суспільство, 28 березня 2017

Перспективи розвитку відкритих просторів на базі бібліотек та молодіжних центрів


25-26 березня Тетяна Букач, завідувач сектору соціокультурної діяльності Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва, долучилась до участі в семінарі "Перспективи розвитку відкритих просторів на базі бібліотек та молодіжних центрів". Захід було організовано ГО "Громадський сектор Євромайдану" у м.Львів. Учасниками семінару стали громадські діячі, представники молодіжних центрів та бібліотекарі з різних міст України - Одеси, Миколаєва, Львова, Івано-Франківська, Полтави, Кропивницького та інших міст. Захід став одним з 10 семінарів, що проводяться організацією по всій Україні з метою обговорення та створення мережі молодіжних центрів в Україні.


Організатори заходу розповіли про важливість питання створення молодіжних центрів в Україні, європейський досвід діяльності подібних центрів та лобіювання закону про "Молодіжні центри". Учасником заходу також стала Марія Карчевич - начальник відділу молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді Міністерства молоді та спорту України. Вона наголосила на важливості даного питання та розповіла про підтримку Міністерством молодіжних проектів та діючі грантові пропозиції Міжнародних донорів.



Учасники заходу ділились власним досвідом роботи з молоддю, презентували власну діяльність та цікаві форми роботи. Також учасники семінару долучились до обговорення нормативно-правових документів: проекту Типового положення про молодіжні центри та критеріїв знаку якості. Обговорення документів визвало неабиякий інтерес серед учасників. Більшість присутніх висловлювали пропозиції щодо створення подібних закладів на базі бібліотек, які мають для цього матеріально-технічну базу, приміщення та досвід роботи з молоддю.


Також учасники семінару відвідали заклади міста, які працюють з молоддю - Центр творчості дітей та юнацтва Галичини, Львівський обласний молодіжний центр, Comfort бібліотеку та молодіжний центр " Супутник". Це дало можливість обмінятися контактами, обговорити можливості співпраці та проведення спільних заходів для молоді.


 


2064Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: