Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 13 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/03/13/kirovogradska-oblrada-ne-pidtrimala-zapit-ukropivtsiv-pro-torgovelnu-blokadu-okupovanih-teritorii-ukraini.htm
суспільство, 13 березня 2017

Кіровоградська облрада не підтримала запит УКРОПівців про торговельну блокаду окупованих територій україни


10 березня, депутати Кіровоградської обласної ради відмовились підтримати запит свого колеги, голови фракції УКРОПу в обласній раді Олексія Мірошниченка стосовно підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донбасу.


Олексій Мірошниченко у своєму запиті пропонував підтримативетеранів АТО та активістів, яківимагаютьприпиненняторгівлі з окупованимитериторіями.


«Вважаємо, що в умовах, коли війна, розв’язана Російською Федерацією проти України продовжується, торгівельно-економічні відносини, внаслідок яких бойовики відправляють на підконтрольні Україні території свої товари, повинні бути перекриті. Тому вважаємо торговельну блокаду ефективним способом впливу на бойовиків та їхніх російських кураторів», - зазначив у своєму виступі Олексій Мірошниченко.


 У разі підтримки цього питання, депутати облради направили б звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогами:


– на законодавчому рівні вжити заходів щодо посилення контролю за переміщенням осіб через тимчасовоокуповану територію України;


– провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України;


– встановити мораторій на ввезення вантажів (товарів) на тимчасовоокуповану територію України та вивезення вантажів (товарів) з неї, за винятком гуманітарних вантажів (товарів), які ввозяться на тимчасовоокуповану територію України під контролем спеціально делегованих представників Організації з безпеки та співробітництва в Європіабо за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця;


– припинити переслідування ветеранів добровольчих батальйонів, якірозпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.


 Цю пропозицію підтримало лише 22 депутати, з них «за» проголосували фракції «Свободи» та  «Самопомічі» у повному складі, майже всі  представники з  фракції «Батьківщина» та по одному депутату від фракцій «Наш край» та «Солідарність». Не голосували або утримались від підтримки звернення укропівцяу повному складі фракції «Опозиційного блоку», «Радикальної партії Олега Ляшка» та майже у повному складі фракція «Солідарності».Тож рішення не було прийнятим.


Наступного тижня запит щодо торгівельної блокади укропівці планують винести вже на розгляд сесії Кіровоградської міської ради.



Щоб збільшити світлини натисніть на них


        

1989Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: