Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в області
Дата: 10 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/03/10/rjatuvalniki-proveli-dlja-shkoljariv-piznavalnu-aktsiju-zapobigti-vrjatuvati-dopomogti-.htm
суспільство, 10 березня 2017

Рятувальники провели для школярів пізнавальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Прес-служба У ДСНС в області


10 березня рятувальники смт Устинівки провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для учнів Седнівської загальноосвітньої школи.


Традиційно захід розпочався із тренувальної евакуації із приміщення школи. Учні та вчителі вийшли на пришкільний майданчик, де могли спостерігати за евакуацією «потерпілого» та наданням йому долікарської допомоги. 


Демонстрація роботи ручного комбінованого ствола, який широко застосовується на гасіннях пожеж, завжди викликає непідробне захоплення у дітей. На це видовище навіть завітали маленькі дошкільнята із дитячого садочка, розташованого поряд із школою. Але найбільше задоволення діти отримали, змагаючись у конкурсах, де потрібно було спритно і правильно одягти справжній бойовий одяг та протигази, влучити у ціль пожежним рукавом. Великий інтерес у дітей викликав пожежний автомобіль, який вони оглянули та розпитали рятувальників про труднощі роботи під час виконання завдань за призначенням.


Подібні розважально-навчальні заходи не лише формують у школярів різного віку уявлення про професію рятувальника, але й закладають усвідомлення необхідності відповідально ставитись до життя.





1794Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: