Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 7 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/03/07/rjatuvalniki-zaklikajut-gromadjan-dotrimuvatis-pravil-bezpeki-zhittedijalnosti.htm
суспільство, 7 березня 2017

Рятувальники закликають громадян дотримуватись правил безпеки життєдіяльності

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


6 березня рятувальники Добровеличківського та Новоархангельського районів провели роз’яснювальну роботу серед мешканців житлових масивів та нагадали прості, але дієві заходи безпеки у побуті.


Зокрема з настанням тепла жваво розпочались роботи по благоустрою приватних садиб та дачних ділянок, при цьому громадяни нехтують пожежною безпекою та спалюють суху рослинність, що не лише завдає великої шкоди довкіллю, але й може спричинити поширення вогню на великі площі. Такі пожежі дуже швидко розповсюджуються, тому рятувальники закликають людей взагалі не палити сухостій. Щодо правил поведінки у лісах, парках, посадках, куди з настанням сонячних днів потягнуться любителі відпочити на природі, то рятувальники не забули нагадати про заходи безпеки під час розпалювання багаття.


Крім того, весною з-під снігу з’являються не лише первоцвіти, а вкрай небезпечні застарілі боєприпаси часів Другої світової війни, які повсякчас знаходять громадяни не тільки у лісі, але й на власних садибних ділянках. Фахівці Служби порятунку розповіли про алгоритм дій, якщо знайдено небезпечний предмет.


Поряд з тим залишається актуальним питання обігріву приміщень, адже опалювальний сезон ще триває і контроль за справністю систем опалення, роботою печей, камінів, груб, витяжних систем та димоходів повинен залишатись дуже суворим. Адже через потрапляння у приміщення чадного газу може загинути ціла родина.


Також рятувальники порадили громадянам проводити профілактичні розмови із дітьми, щоб малі бешкетники пам’ятали про різні небезпеки та знали, як поводитись під час виникнення надзвичайних подій.


Усі ці застереження коротко викладені у вигляді правил на тематичних листівках, які рятувальники завжди роздають людям під час роз’яснювальної роботи.


 



1607Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: