Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Марія Щербань, Добровеличківський РВ КВІ УДПтС України в області
Дата: 8 серпня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/08/08/-muzei-parovoz-vidvidali-zasudzheni-dobrovelichkivskogo-raionu.htm
суспільство, 8 серпня 2016

«Музей-паровоз» відвідали засуджені Добровеличківського району

Марія Щербань, Добровеличківський РВ КВІ УДПтС України в області


Днями, інспектором Добровеличківського районного відділу кримінально-виконавчої інспекції Геннадієм Розливаном для засуджених, які перебувають на обліку та проживають в м. Помічна, організовано відвідування «Музею-паровозу».


Місто Помічна від самого початку свого заснування є «містом залізничників». Тут, майже два століття тому, проклали один з перших потужних залізничних вузлів.


Окрасою міста є приміщення залізничного вокзалу. Помічнянці дбають про свою історію і пишаються нею. У 2008 році в місті створено музей. Розміщений він на території вокзалу в приміщенні вагону 1917 року випуску. Батьком музею вважають колишнього начальника Помічнянської дистанції колії, а нині міського голову Миколу Антошика, людину духовну і патріотично спрямовану. Дізнавшися про те, що у Знам’янській дирекції є старовинний вагон, який давно віджив свій термін експлуатації і його збираються списати на металобрухт, він умовив керівництво дирекції передати вагон на баланс Помічнянської дистанції колії, щоб створити в ньому музей.


Під час екскурсії засуджені  почули зворушливу історію про Петра Чорного, працівника технічного відділу вагонного депо, який мислив, виходячи з інтересів держави, і передбачив падіння радянської імперії. Він написав декларацію про незалежність України й закликав провести референдум про вихід України з Радянського Союзу. За свої свавільні погляди заплатив шістьма роками ув’язнення. Та вдячні потомки встановили йому меморіальну дошку, яку можна побачити біля музею-паровоза.


Також під час екскурсії присутнім були представлені  особливі умови: дозволили  абсолютно все (в межах допустимого, звичайно). Наприклад, присісти на стільці у стилі ретро, або на диванчику в купе і відчути себе залізничниками минулої епохи, потримати в руках рідкісні експонати.


Найголовнішою метою інспектора було прагнення спонукати безробітних відвідувачів зайнятися корисною діяльністю. В цілому захід пройшов дуже добре. Панувала дружня та спокійна атмосфера.




2778Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: