Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Юля Федорчук, Устинівський виправний центр УДПтС України в Кіровоградській області (№37)
Дата: 3 серпня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/08/03/svjato-proroka-illi-vidznachili-zasudzheni-ustinivskogo-vipravnogo-tsentru.htm
суспільство, 3 серпня 2016

Свято пророка Іллі відзначили засуджені Устинівського виправного центру

Юля Федорчук, Устинівський виправний центр УДПтС України в Кіровоградській області (№37)


Вже традиційними стали зустрічі засуджених Устинівського виправного центру  із отцем Дмитром Української Православної Церкви, який завжди відгукується на запрошення керівництва установи. Ось і цього дня, на свято Іллі, до місцевого храму завітали засуджені виправного центру.


2 серпня християни відзначають свято пророка Іллі. Він жив у ІХ столітті до народження Ісуса Христа. Ім’я Ілля означає «міць Господня», яке визначило все його життя. На день пам'яті цього святого традиційно йде дощ. Він вважається благодатним, і, якщо вмитися ним, то можна зцілитися від хвороб і прокази. Від цього дня встановлюється помірне тепло, світловий день скорочується, а ніч стає довшою.


Отець Дмитро здійснив богослужіння, звернувся до присутніх зі словами добра, поваги, взаєморозуміння один до одного. Спілкуючись з відвідувачами він звернув увагу на те, що життя дає Бог і тільки він має право його відібрати. Людина не має права позбавити себе цього Божого дару.


Будучи капеланом в АТО, отець Дмитро бачив не одну смерть. Але люди йшли свідомо на смерть, щоб захистити свою Вітчизну, рідну землю, родину.

 

Всім присутнім настоятель храму побажав миру, добробуту та взаємоповаги.



2283Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: