Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Дар’я Горецька
Дата: 14 липня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/07/14/bezpeka-na-vodi-tsogorich-na-vodoimah-ukraini-zaginulo-674-osobi.htm
суспільство, 14 липня 2016

Безпека на воді. Цьогоріч на водоймах України загинуло 674 особи

Дар’я Горецька


Сьогодні в Кіровограді відбувся виїзний брифінг на тему: “Безпека відпочинку на водоймах». Умовно захід можна розділити на дві частини: теоретичну та практичну.


За статистикою Служби з надзвичайних ситуацій, на території України, з початку року, було зафіксовано 674 нещасних випадки на водоймах, з яких 58 пов'язаних з дітьми. Зокрема, в Кіровоградській області на водних об’єктах загинуло 28 осіб. 


За словами рятувальників, основними причинами загибелі людей є елементарне недотримання правил безпеки на воді, а саме купання в нетверезому стані, недогляд батьків за своїми дітьми, стрибки з дамб або мостів та купання після тривалого перебування на сонці. 


У результаті проведеної роботи органами виконавчої влади та місцевого самоврядування по області було визначено 28 місць для відпочинку на воді, проведено їх паспортизацію, обладнано сезонними рятувальними постами. 


Загін водолазно-рятувальної групи АРЗСП разом з медичною допомогою на прикладі макету показали, як правильно надати першу медичну допомогу потопаючому.








На заході були присутні: помічник начальника управління з питань зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю УДСНС України в області підполковник служби цивільного захисту Крохмалюк Вікторія Миколаївна, начальник управління з питань НС та ЦЗ населення Кіровоградської міської ради Коваленко Сергій Миколайович, в.о. начальника Управління Держпродспоживслужби у м.Кіровограді Сидоренко Сергій Григорович, начальник Кіровоградського відділення водолазно-рятувальної групи аварійно-рятувального загону спецпризначення у ДСНС у Кіровоградській області Спірін Ігор Григорович та працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області. 



2327Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: