Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Ірина Хоменко, головний бібліотекар Кіровоградської МЦБС
Дата: 11 квітня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2014/04/11/komp-juterna-gramotnist-i-suchasna-biblioteka.htm
суспільство, 11 квітня 2014

Комп`ютерна грамотність і сучасна бібліотека

Ірина Хоменко, головний бібліотекар Кіровоградської МЦБС

Комп'ютерна грамотність – важлива складова нашого стрімкого життя і її здобути допомагає сучасна бібліотека. Філії №5 Кіровоградської міської централізованої бібліотечної системи є чим і ким пишатися – а саме успішним учнем народної школи, що діє у бібліотеці.

«Одним із наших постійних користувачів є Вадим Смотренко – колишній педагог, а нині активний непосидющий пенсіонер, - розповідає завідуюча бібліотеки-філії №5 Світлана Котлярова. - Вадим Васильович все життя присвятив вивченню історії рідного краю. Також він цікавиться багатьма іншими речами: ковальським мистецтвом, старовинними легендами, музикою та співом. Він написав пісню «Провулок Вишневий», яка згодом стала гімном нашого мікрорайону «Кущівка». 

Під час краєзнавчих заходів вже багато років поспіль виконується цей гімн. Всі захоплення Вадима Смотренка важко перелічити. Ми, бібліотекарі, вважаємо його хранителем історії нашого міста. Вадим Васильович - бажаний гість на всіх наших заходах краєзнавчого напрямку, йому завжди є чим здивувати нашу аудиторію».


Вадим Васильович майже рік відвідував Вищу народну школу при бібліотеці. Він навчився створювати електронні документи, шукати потрібну інформацію в Інтернеті та скачувати її. Найбажаніша його мрія здійснилася завдяки новим послугам сучасної бібліотеки, це – листування по електронній пошті. Один з синів Вадима Васильовича живе у Мінську. Він та його сім’я мають ПК і давно радили батькові навчитися користуватися електронною поштою, але такої можливості у Вадима Васильовича не було, доки у бібліотеці не з’явився Інтернет і доки бібліотекарі не почали надавати нові послуги, пов’язані з електронною обробкою інформації. Тепер Вадим Васильович, відвідуючи бібліотеку, може листуватися з рідними та друзями, яких у нього безліч по всьому світу.


«Я дуже вдячний бібліотекарям за те, що навчили комп`ютерній грамотності, - розповідає Вадим Смотренко. – Я бажаю бібліотеці отримати ще десяток нових комп`ютерів, щоб допомагати людям іти в ногу з часом. Я планую і надалі поглиблювати свої знання про можливості комп`ютера і раджу усім пенсіонерам відвідати бібліотеку та записатися до народної школи. Це принесе вам багато користі».
Сучасна бібліотека взяла на себе функцію поширювати серед населення комп`ютерну грамотність, що покращує якість життя людей. І історія успіху Вадима Смотренка – яскравий цьому приклад.

3454Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: