Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 17 березня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2014/03/17/bezoplatna-pravova-dopomoga-v-ukraini-jakisna-i-dostupna.htm
суспільство, 17 березня 2014

Безоплатна правова допомога в Україні якісна і доступна

 Спільно з Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна» Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги в місті Дніпропетровську провела засідання Медіа-клубу.

На початку медіа-дня відбулась прес-конференція на тему: «Соціальна та економічна необхідність надання безоплатних правових послуг українському населенню у сучасних умовах». Учасниками прес-конференції були: Виконавчий директор Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги Віталій Місяць, керівник відділу управління проектами Павлоградського благодійного фонду «Горєніє», член Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги у Дніпропетровській області Денис Гречко, головний редактор газети «Популярные Ведомости» Ігор Войцеховський, виконавчий директор Вознесенської громадської організації «Агентство економічного розвитку» Володимир Трандафіл.

 Сьогодні безоплатна правова допомога населенню надається у 8 областях України. Створена коаліцією мережа охоплює навіть найвіддаленіші населені пункти – завдяки сучасним технологіям. У бібліотеках створено пункти доступу, де мешканці Волинської, Рівненської, Хмельницької, Івано-Франківської, Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської, Потлавської областей та Автономної республіки Крим можуть через програму skype зв’язатися з консультантом, а працівники бібліотека надають допомогу у відскануванні і пересиланні документів, які необхідні для розв’язання проблеми, надання якісної консультації.

Представники коаліції з надання правової допомоги відзначають і позитивний соціальний ефект їх діяльності. Можливість отримати безоплатну правову допомогу – це вихід для тих людей, які знаходяться у скрутних життєвих обставинах. Як правило, як раз вони – найменш обізнані у юридичних питаннях, і потерпають від юристів, які завищують ціни на правові послуги.

 Безоплатни правова допомогу доступна всім – жорсткого майнового критерія організації, які надають правову допомогу, не ставлять. Проте, крктично підходять до одбору справ, по яких надають правову допомогу. Погодьтесь, людина, яка просить безоплатно допомогти судитися з банком за мільйонні кредити навряд чи заслуговує на безкоштовну допомогу більше, ніж одинока мати, якій потрібна допомога у доведенні права на спадщину. Проте, ніхто з тих, хто звернувся за консультацією до членів організації, не залишається без уваги.

Безоплатна правова допомога, яка надається в рамках проектної діяльності є якісною й ефективною. Світлана Слабінська, менеджер зі зв’язків з громадськістю Проекту USAID «Правова країна» зазначає: «Проект завершується і ми відпускаємо у вільне плавання сильну коаліцію. Створені дистанційні пункти правової допомоги які діють сьогодні, повністю виконують свою функцію».


Детальнішу інформацію про проект USAID «Правова країна» можна отримати на офіційному веб-сайті www.pravovakrayina.org.ua, про програми USAID в Україні – на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov.

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років.  В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор.  Починаючи з 1992 року, Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічної та гуманітарної допомоги на суму 1,7 мільярда доларів.


3517Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: